TV "seja" Baiba Zvaigznīte (attēlā), kura atpazīstamību ieguvusi kā LNT raidījuma Mājokļa jautājums vadītāja, nolēmusi kandidēt 10. Saeimas vēlēšanās - viņa kā Pēdējās partijas kandidāte ar 6. numuru startē Zemgales vēlēšanu apgabalā.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Zvaigznīte atklāj, ka vēlēšanās iesaistīties pašmāju politiskajā dzīvē viņai bijusi jau pirms četriem gadiem, kad notikušas iepriekšējās Saeimas vēlēšanas, bet toreiz tas nav bijis iespējams darba dēļ.

"Latentā līmenī man šī doma bija jau tad, bet es sapratu, ka, kandidējot vēlēšanās, nevarēšu to apvienot ar savu darbu - tad es vēl biju TV seja," stāsta Zvaigznīte un piebilst, ka šobrīd viņa kļuvusi par bezdarbnieci.

"Mājokļa jautājums man ir beidzies. LNT izvēlējās nepagarināt ar mani līgumu, apgalvojot, ka nepieciešama jauna seja. Tad arī sapratu, ka šis ir īstais laiks iesaistīties politikā," stāsta Zvaigznīte un neslēpj, ka ar izmaiņām savā dzīvē ir apmierināta, jo pēc piecu gadu ilgas Mājokļa jautājuma vadīšanas vairs nav šajā jomā jutusi izaugsmes iespējas.

"Jebkuram pilsonim ir tiesības kandidēt vēlēšanās. Ja man ir jāizvēlas, vai braukt prom un strādāt ārzemēs, vai mēģināt darīt kaut ko, lai uzlabotu situāciju šeit, es izvēlos pēdējo, jo neesmu no tiem, kuri atbalsta emigrāciju," skaidro Zvaigznīte.

Pēdējo partiju viņa izvēlējusies tādēļ, ka tas ir jauns politisks spēks, kura pārstāvji vēl nav ieguvuši sliktu vārdu. "Šī partija nav sašmucējusies. Protams, jau radušās teorijas par to, kas un kādu iemeslu dēļ radījis šo partiju, bet tās visas ir tikai runas, ko neviens nav pierādījis," savu partiju analizē Zvaigznīte.

"Ja atklāsies, ka šie cilvēki un viņu mērķi neatbilst tam, ko viņi tagad stāsta, es būšu piekrāpta, bet tas var notikt arī jebkurā citā dzīves situācijā. Ja cilvēks visu laiku baidīsies, ka viņu var piemānīt, viņš vispār nevarētu iziet uz ielas," atzīst Zvaigznīte un salīdzina došanos politikā ar jaunu attiecību veidošanu, kad arī nevar zināt, ko sagaidīt no jaunā attiecību partnera.

Uz jautājumu, kas būtu tās lietas, ko viņa censtos sakārtot, ja iekļūtu Saeimā, Zvaigznīte pauž apņēmību cīnīties par cilvēku laimes indeksa palielināšanu.

"Pirmkārt, tautai ir jābūt paēdušai un laimīgai. Tas ir pirmais jautājums, kas ir jāatrisina, bet pēc tam tauta var sākt interesēties par kultūru," savos politiskajos plānos dalās bijusī TV "seja".

Tuvojoties vēlēšanām, Zvaigznīte nesēž rokas klēpī salikusi, bet gan cītīgi pašizglītojas, lasot profesionālo un mācību literatūru par politiku un citām tai tuvu stāvošām tēmām. "Es Saeimā netaisos muļķi laist," apņēmības pilna ir bijusī TV seja. Kandidātes Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegtā informācija liecina, ka Zvaigznītei ir vidējā izglītība, bet viņas parādsaistības sastāda 85 tūkstošus eiro lielu summu (foto: Jānis Deinats, Fotocentrs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!