Foto: Mango

Šova Latvijas princese otrās sezonas uzvarētāja Alise Piterniece (attēlā) pirms 10. Saeimas vēlēšanās saņēmusi piedāvājumu no kāda politiskā spēka pievienoties viņu rindām un kļūt par deputāta kandidāti, tomēr šo iespēju nav izmantojusi.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Piterniece neslēpj, ka pirms aptuveni pusgada viņu kāda no Latvijas partijām aicinājusi savās rindās, bet "Latvijas princeses" titula ieguvēja no tā atteikusies.

"Es sevi neredzu politikā. Katram ir jādara tas, ko viņš prot, un es saprotu, ka politika nav mans lauciņš - tas vienkārši nav tas, ar ko es varētu un gribētu tuvākajā nākotnē nodarboties," skaidro Piterniece.

Tā kā "princeses" mamma esot iesaistījusies politiskajās aktivitātes un arī viņas māsa pirms došanās studēt uz ASV esot bijusi gana iesaistīta šajā finansiāli kārdinošajā nodarbē, Piterniece nenoliedz, ka kaut kad nākotnē viņa arī varētu darboties politikā, bet sola, ka tas pilnīgi noteikti nenotiks tuvāko desmit gadu laikā.

Neraugoties uz to, ka pati "princese" politikā sevi neredz, viņa cītīgi sekojusi līdzi priekšvēlēšanu cīņai gan televīzijas politisko līderu debatēs, gan interneta rakstos, gan analizējot politiķu solījumu, un mudina visus tautiešus doties uz vēlēšanām.

"Mēs, tauta, esam tie, kas veido valsti, tāpēc mēs nedrīkstam būt vienaldzīgi un pieiet šai lietai vieglprātīgi. Balsot ir jāiet, kaut vai ar tukšu aploksni," mudina Piterniece.

Viņa pati jau zina, kuru politisko spēku atbalstīs vēlēšanu dienā, bet to nosaukt vairās, vien atklājot to, ka par krieviem viņa noteikti nebalsos.

Uz jautājumu, kā "Latvijas princese" vērtē šī brīža situāciju valstī, Piterniece dalās novērojumos, ka, viņasprāt, situācija valstī ar katru brīdi uzlabojas.

"Jā, cilvēki aiz pieraduma un inerces vēl aizvien sūkstās, bet tik traki, kā bija vienu brīdi, vairs nav, un es redzu, ka viss pamazām nokārtojas. Cilvēki rutīnas dēļ ir pieraduši runāt tikai par to, ka viss ir slikti, aizmirstot arī savu atbildību par notikušo," analizē "princese".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!