Foto: Publicitātes foto

Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija pēc pārcelšanās uz Rīgas Kongresu nama telpām piedāvā pirmo jauniestudējumu - lugu Zālamana pēdējā mīla, kurā iespējams vērot daudz kailskatus, kuri akcentē mīlestības meklējumus un mīlas dzīvniecisko spēku.

Šī gada 15. jūnijā Kultūras ministrijas atteikto dotāciju dēļ Teātra Observatoriju slēdza, tomēr režisore Gaļina Poļiščuka nepadevās un, pateicoties draudzībai ar deputātu Aināru Šleseru, teātris ir atradis jaunu mājvietu Rīgas Kongresu nama telpās.

Teātra Observatorijas aktieri ar režisori Gaļinu Poļiščuku priekšgalā ir uzveduši pirmo jauniestudējumu - erotiska rakstura lugu, kurā visi darbojošies aktieri ir redzami intīmās mizanscēnās gandrīz bez apģērba.

Zālamana pēdējā mīla ir iestudēta pēc Aleksandra Kuprina stāsta Sulamīte motīviem. Luga ir stāsts par traģisku mīlestību starp ķēniņu Zālamanu un dārznieci Sulamīti, un tajā galvenā loma uzticēta aktierim Andrim Bulim, bet sieviešu lomās redzamas tādas aktrises kā Kristīne Vismane, Karīna Tatarinova, Zane Stocka un Olga Gaļamova.

Pamatideja slēpjas mīlestības meklējumos un šo jūtu iznīcinošajā spēlē. Luga akcentē cilvēcisko attiecību un mīlestības būtiskumu, izmantojot laiku kā starpnieku starp pagātni un nākotni, beigu beigās parādot, ka mīlestības nākotnē nav, jo cilvēki ir iemācījušies lasīt domas un, pateicoties tam, nogalinājuši šīs cēlās jūtas.

Izrādes Zālamana pēdējā mīla pirmizrādi aizvadītajā nedēļā apmeklēja un kailskatos noraudzījās daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki,piemēram, Saeimas deputāts Ainārs Šlesers ar kundzi Inesi, maestro Raimonds Pauls ar kundzi Lanu, kino režisors Jānis Streičs, politiķis Aivars Kalvītis, uzņēmēja Benita Sadauska, aktrise Agnese Zeltiņa un citi.

Galerijā: Pikantāke skati no jaunās Teātra Observatorijas izrādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!