Foto: AFP/Scanpix

1997. gadā pasauli satrieca ziņa par slavenā itāļu modes dizainera, Versace modes nama dibinātāja Džanni Versačes (attēlā) slepkavību – mākslinieku ar diviem šāvieniem mugurā pie viņa mājas Maiami nogalināja sērijveida slepkava Endrjū Filips Kananans.

Pēc slepkavības tika izvirzītas vairākas versijas par šī nozieguma iemesliem, bet uzzināt patiesību par Kananana rīcības motīviem vairs nevarēja - 27 gadus vecais piecu cilvēku slepkava astoņas dienas pēc Versačes nogalināšanas izdarīja pašnāvību laivā, kurā tobrīd pats arī dzīvoja.

Viena no versijām, kas tolaik tika apspriesta, bija pieņēmums, ka slepkava savus upurus izvēlējies no savu bijuši klientu vidus - Kananans bija homoseksuāls vīriešu dzimtas prostitūta, kurš apkalpoja vecākus vīriešus. Tomēr šis slepkavības iemesls apstiprinājumu neguva.

Tagad, 13 gadus pēc Versačes nāves, noziedzīgā grupējuma Ndrangheta loceklis Džuzepe Dī Bella savā grāmatā Metastāzes nācis klajā ar jaunu, līdz šim nedzirdētu Versačes slepkavības skaidrojumu.

Ilggadējais mafijas darbonis atklājis, ka modes dizainera slepkavību pasūtījuši cilvēki no itāļu mafijas aprindām - Versače sadarbojies ar kāda ietekmīga mafijas klana vadītāju un palīdzējis noziedzniekiem atmazgāt naudu, izmantojot viņa modes namu.

"Tolaik plūda naudas straumes no narkotikām, izspiešanas, "jumta" pakalpojumiem - tie bija naudas kalni, kurus bija nepieciešams atmazgāt. Šim nolūkam tika izmantoti bāri, restorāni, nekustamais īpašums un greznumlietas, kā arī tik tīrs bizness kā Versace modes nams," rakstījis Bella.

Tāpat grāmatas autors apgalvo, ka mafijas pārstāvji ne tikai izmantojuši Versačes modes namu mahinācijām ar naudu, bet arī apgādājuši pašu dizaineri un viņa māsu Donatellu ar narkotikām.

Pēc slepkavības noziedzīgais grupējums esot plānojis nozagt Versačes mirstīgās atliekas, lai pēc tam šantažētu dizainera ģimeni.

Tiesa gan, Versačes ģimene noliegusi Bellas izvirzīto slepkavības skaidrojumu, nosaucot to par klajiem meliem, tomēr kāds darbinieks no departamenta cīņā ar mafiju atklājis, ka Bella ilgus gadus bijis policijas informators un visa viņa sniegtā informācija vienmēr bijusi patiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!