Foto: F64

Pievilcīgā televīzijas "seja" Elīna Doļģe (attēlā) drīzumā televīzijas ekrānos būs redzama kā jauna sarunu šova Vīrietis uz paklāja vadītāja, bet, daloties pārdomās par latviešu vīriešiem, viņa atzinusi, ka viena no galvenajām problēmām ir stiprā dzimuma aizraušanās ar grādīgajiem dzērieniem.

"Ja godīgi, man šķiet, Latvijā ļoti daudzi vīrieši pārāk daudz dzer. Dažkārt raugoties uz sabiedrībā veiksmīgiem vīriešiem, jūtos pārsteigta, ka viņi tiešām to dara tik bieži," intervijā žurnālam Marta pārdomās dalījusies Doļģe.

Viņa atzinusi, ka tikpat ļoti kā vīriešu alkoholisms viņu pārsteidz arī sieviešu samierināšanās ar šo parādību un tas, ka viņas notiekošo pieņem kā normu. Kā iespējamo skaidrojumu šādai situācija Doļģe min sieviešu spēju labāk mobilizēties, kamēr vīrieši lielākoties padodas.

"Daļa vīriešu, tiklīdz piedzīvo situāciju, kad viņiem nav naudas un darba, vairs netiek ar sevi galā, attiecīgi arī attiecības pajūk. Bet vajadzētu būt otrādi - ja reiz tev ir grūti, jāturas pie cilvēka, viņš ir vienīgā stabilā vērtība, kad apkārt viss jūk un brūk. Taču notiek gluži pretēji - vīrieši nereti aizmiršanos meklē alkoholā un šādi izjauc attiecības," analizējusi TV "seja", kura vīriešu vājumā daļēji vaino pašas sievietes.

"Radis pie mammas appuišošanas izaug vīrietis, kas no savas sievietes paģēr, lai viņa uzņemtos lielāko daļu pienākumu. Daudzi vīrieši to uztver kā normu, ka sievietei jābūt ar labu karjeru, vienlaikus jāspēj būt perfektai mājsaimniecei, labai mīļākajai un mammai kopējiem bērniem. (..)

Bet šāda situācija notikusi tikai tādēļ, ka savulaik mīļā mamma tā pārrūpējusies, ka dēlam zeķītes vienmēr bijušas izmazgātas un izgludinātas, pusdieniņas siltas, bet pašam par sevi parūpēties nav bijis nekādas vajadzības," skaidrojusi Doļģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!