Foto: LETA

Literāts Nils Sakss jeb Nils Konstantinovs (attēlā) otrdien, 15. martā, pirmās instances tiesā zaudēja prasībā pret muzikālās drāmas Vadonis libreta autoru Kasparu Dimiteru un Latvijas Nacionālo teātri par autortiesību aizskārumu, zaudējumu un morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Sakss pauž sašutumu un neizpratni par viņam nelabvēlīgo tiesas spriedumu, taču norāda, ka ir apņēmības pilns turpināt cīnīties par savu taisnību.

"Protams, ir jāgaida pilnais tiesas spriedums, kas tiks pavēstīts 29. martā, tomēr es tiešām nesaprotu, kā šajā situācijā var būt tāds iznākums, jo ir taču pierādījumi - būtībā viss ir skaidrs," sašutis ir Sakss.

Viņš pieļauj, ka, iespējams, atbildētāju advokāti atraduši kādas juridiskas nepilnības Saksa iesniegtajos materiālos. "Tas varētu būt izskaidrojums, tomēr pagaidām, kamēr nav pieejams pilns tiesas spriedums, par to ir grūti spriest.

Ar šo spriedumu valsts man pasaka, ka man nav tiesību uz savu intelektuālo īpašumu. Turklāt tas neattiecas tikai uz mani, bet gan uz ikvienu autoru Latvijā," ir pārliecināts literāts.

Mango jau ziņoja, ka 1. martā pēc tiesas sēdes, kurā Vadoņa lieta tika skatīta pēc būtības, Sakss saņēmis draudus no Vadoņa mūzikas autora Zigmara Liepiņa. "Liepiņš jau tiesas sēdē uzvedās gluži kā rūdīts zeks - tiesnesei bija viņš vairākkārt jāapsauc, bet pēc sēdes Liepiņš draudēja mani nogalināt," toreiz atklāja literāts Sakss.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!