Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan dzimumlocekļu aprakstīšana internetā un izglītojošajos žurnālos ir viena no populārākajām tēmām, vairums vīriešu par savu loceklīti neko daudz nezina, tikai lieto vietā un nevietā. Tā kā pētījumi un statistika sniedz aizvien jaunas nianses šajā jomā, ko medicīniski dēvē par fallolapiju, žurnāls Men's Health piedāvā dažus faktus, ko, iespējams, jūs vēl nezinājāt.

Lai gan ir dzirdēti gadījumi, kad dzimumlocekļa traumas tiek gūtas, paslīdot dušā, visbiežāk vīrieši savu dzimumlocekli traumē, pārāk intensīvi masturbējot.

Vairumam vīriešu dzimumloceklis turpina augt visu mūžu, tiesa, augšanas ātrums ir tik neliels, ka pašam pamanīt to ir praktiski neiespējami.

Savukārt saīsinās dzimumloceklis no pārmērīgas smēķēšanas, dažiem cilvēkiem pat par veselu centimetru dzīves laikā. Protams, arī makdonalds un kokakola atstāj negatīvu ietekmi uz dzimumdzīvi, tomēr tieši izmērs mainās no smēķēšanas.

Lai gan pornogrāfiskajās filmās gandrīz visiem vīriešiem dzimumloceklis "stāv" horizontāli 90 grādu leņķī, tur tomēr tiek nolasīti paši talantīgākie. Patiesībā šāda ģeometriski precīza erekcija tiek novērota tikai 20% vīriešu.

Tēva un dēla dzimumloceklis
nereti ir precīzi vienādā garumā.

Lai pēc sēklas noplūdes atkal iestātos pilnvērtīga erekcija, vīriešiem nepieciešams no divām minūtēm līdz pat divām nedēļām.

Vislielākais dzimumloceklis pasaulē reģistrēts 2000. gada augustā - tas piederēja kādam Austrālijas krastos izskalotam kašalotam, kura orgāns bija 170 centimetrus garš un 70 kilogramus smags.

Savukārt ar vismazākajiem dzimumlocekļiem nākas samierināties kāmīšiem - viņu penīši ir tikai divus milimetrus gari, un tos var saskatīt vienīgi caur palielināmo stiklu.

Vairāk par kāmīšiem ir paveicies reptiļiem - vairāku sugu čūsku tēviņiem dzimumlocekļi nav lieli, tomēr viņiem tie ir veseli divi.

Mūsdienās cilvēks ar visgarāko dzimumlocekli pasaulē ir Džona Falkons, kura peņa garums pārsniedz 34 centimetrus. Izklaides portāls Mango jau vēstīja, ka īpaši laimīgs šī fakta dēļ Džona nemaz nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!