Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kongresu namā risinājās starptautiskā kaķu izstāde Rīgas kaķis 2012, kurā piedalījās arī Rīgas mēra Nila Ušakova aizgādībā esošie runči Kuzja un Muris (abi attēlā).

Kuzja un Muris izstādē bija sastopami dzīvnieku patversmes Ulubele stendā, kur apmeklētājiem par ziedojumiem bija iespējams nofotografēties kopā ar abiem Rīgas domes mīluļiem - labdarības foto ar abiem runčiem maksāja piecus latus, bet daudzi apmeklētāji ar kaķiem pamanījās fotografēties arī bez maksas.

Abi dzīvnieciņi ne tikai piesaistīja lielu izstādes apmeklētāju uzmanību, bet ieguva dažādus titulus - apmeklētāju balsojumā Rīgas kaķis 2012 Rīgas oficiālie runči dalīja otro un trešo vietu, bet mājas kaķu klasē Murim starptautiskā žūrija piešķīra titulu The Best of Show, un par šo priecīgo notikumu sociālajos tīklos steidza palielīties arī viņu saimnieks Ušakovs.

Tāpat izstādes Rīgas kaķis apmeklētājiem bija iespēja aplūkot daudzus citus murrājošos četrkājaiņus, starp kuriem bija arī retu šķirņu kaķi, izstādes ietvaros varēja saņemt kvalificētu veterinārārstu un juristu konsultācijas, kā arī gūt informāciju par dzīvnieku patversmju darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!