Foto: LETA
Lai gan dažiem Latvijā šķiet, ka bebri nodarbojas tikai ar kaitniecību un tie būtu jāizsūta uz 101. kilometru, kāda ģimene šo kažokzvēriņu iemitinājusi savā mājā – jau vairākus mēnešus privātmājā Dorupē Jelgavas pusē dzīvo bebrēns Kņuhs.

Bebra ikdiena ir ļoti aizraujoša - viņš regulāri dodas apgaitā pa māju, trīs reizes dienā vannojas, aposta kaķi un izklaidējas citos bebriem ierastos veidos. Tāpat dzīvnieciņam nav nekādu iebildumu pret samīļošanu, un viņš labprāt ļaujas saimnieku mīļuma izpausmēm.

Dzīvojot savvaļā, bebri veido aizsprostus upēs un citās ūdenskrātuvēs, kas bieži vien krietni apgrūtina lauksaimnieku dzīvi - izrādās, arī pie cilvēkiem mītošajam Kņuham šī nodarbe nav sveša. Tiesa, viņa zem dīvāna veidoto improvizēto aizsprostu saimniece regulāri izjauc.

Lai dzīvnieciņš ar saviem asajiem zobiem neiznīcinātu visas mēbeles, saimnieki viņu regulāri nodrošina ar resniem zariem un citiem nevajadzīgiem kokmateriāliem, kur mazajam grauzējam asināt savus zobus. Bebrs labprāt našķojas arī ar burkāniem un kāpostiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!