Kāda Oksfordšīras ģimene pārdēvējusi savu kāmīti par Jēzu, jo šķietami mirušais dzīvnieciņš atdzīvojies un izracies no pusmetru dziļā kapiņa, lai atgrieztos pie saimniekiem.

Kā vēsta izdevums The Sun, četrus gadus veco mājas mīluli viņa saimnieks Deivs Eilijs apraka pēc tam, kad bija atradis to aukstu un bez dzīvības pazīmēm tā būrītī. Savukārt kaimiņiene nākamajā dienā kāmīti ieraudzīja, draiskojamies dārzā.

49 gadus vecais Deivs jutās šokēts, kad kaimiņiene viņam piezvanīja un pastāstīja: "Jūsu kāmis ir izbēdzis, un es to tikko noķēru".

Eilijs atbildēja, ka tas nav iespējams, jo kāmītis ir nomiris. Viņš bija ļoti pārsteigts, kad, dodoties uz kaimiņu māju, tiešām ieraudzīja par mirušu uzskatīto grauzēju. Savukārt zemē - tajā vietā, kur kāmītis bija apglabāts, - bija paliels caurums, caur kuru tas bija izracies.

Deivs, viņa sieva Vendija, meita Beilija un dvīņi Džeiks un Emma kāmīša atdzīvošanos raksturoja kā īstu Lieldienu brīnumu. "Viņš jau bija sastindzis, kad to apglabāju, – un tagad viņš atkal skraida apkārt," britu medijiem sacīja Deivs.

Dzīvnieki eksperti atzīst, ka kāmji var iegrimt letarģiskajā miegā, ja temperatūra kļūst zemāka nekā 10 grādi pēc Celsija. Lai atdzīvinātu, tos nepieciešams vienkārši sasildīt.

Reizēm var būt ļoti grūti noteikt, vai kāmis ir miris vai tikai cieši aizmidzis, ja nav pieejams stetoskops, jo kāmīšu sirdis ir ļoti mazas un sitas klusi. Tāpēc vislabāk šādā gadījumā ir griezties pie veterinārārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!