Satelīttelevīzijas kanāls National Geographic Wild prezentējis jaunu televīzijas šovu ar nosaukumu Freaks and Creeps, kas vēstīs par mūsu planētas neglītākajiem dzīvniekiem – tādiem, kuru "sejas patīk tikai viņu pašu mātēm".

Projekta autore, dabas pētniece un zooloģe Lūsija Kuka izteikusies, ka viņai noriebies televīzijā skatīties tos "smukos mincīšus", tāpēc arī radusies ideja izveidot raidījumu par dzīvniekiem, kurus daba nav apveltījusi ar cilvēka acij ierakstu skaistumu.

"Kāpēc visu mīlestību saņem pūkaini koalas lācīši un mīlīgi kaķēni, ja pasaulē ir mērkaķis ar gigantisku degunu, masīvu vēderu un dzimumlocekli kā sarkanais pipars?" retoriski jautā Kuka.

Jaunajā TV programmā prezentēti neglītākie dzīvnieki no Āzijas, Āfrikas un Austrālijas - skatītāji iepazīstināti ar dīvainām zivīm, atbaidošām mēslu vabolēm, nekaunīgiem mērkaķiem un vardi, kuras mute ir lielāka par pašas kājām.

Tāpat raidījumā prezentēts pasaules neglītāko dzīvnieku saraksts, kurā iekļuvuši tādi dīvaiņi kā plikā kurmjžurka, Sibīrijas un Kazahstānas saigas antilope, Titikakas ezera varde un citi radījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!