Foto: Kadrs no video
Lai gan delfīni tiek uzskatīti par rotaļīgiem un cilvēkam draudzīgiem radījumiem, tie tomēr ir savvaļas dzīvnieki, kuru klātbūtnē jābūt piesardzīgam, kā pārliecinājās Orlando jūras parka apmeklētāji.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, izsalcis delfīns šajā jūras atrakciju parkā iekodis mazai meitenītei, kas to barojusi ar zivs gabaliņiem, un video sižets ar delfīna "agresīvo uzbrukumu" kļuvis par jaunu interneta sensāciju.

Astoņus gadus vecajai Džulianai Tomasai pēc delfīna uzbrukuma palika trīs durtas brūces kreisajā rokā, kas pēc tam piepampa.

Incidentu ar savu videokameru nofilmēja Džulianas tēvs - sižetā redzams, kā delfīns meiteni gandrīz ievelk ūdenī, turot aiz sagrābtās rokas. Tomass ievietojis video internetā, lai brīdinātu citus vecākus būt uzmanīgiem dzīvnieku tuvumā.

"Mana pirmā doma bija, ka nāksies lēkt ūdenī, lai glābtu meitas dzīvību. Es patiešām domāju, ka viņu ievilks ūdenī," vīrietis pastāstīja žurnālistiem.

Meitenes brūces dzīst labi, bet viņas vecāki ir satraukti par okeanārija darbinieku attieksmi pret incidentu - viņi to esot uztvēruši kā maznozīmīgu. "Paldies dievam, ka delfīns viņu neievilka ūdenī. Tas ir tikai laika jautājums, līdz kāds šajā atrakciju parkā gūs nopietnus ievainojumus," Tomass brīdina, aprakstot savu video.

Orlando jūras parkā Sea World līdzīgi incidenti notikuši jau agrāk. 2006. gadā diviem pieaugušajiem nācās ar spēku atlauzt delfīna žokļus, lai atbrīvotu kādu septiņus gadus vecu zēnu, kuram tika nobrāzta roka.

Toreiz Sea World preses pārstāve Beka Baidsa sacīja, ka nekādas izmaiņas parka drošības pasākumos nav plānotas.

Pagājušajā nedēļā cietušās Džulianas māte Eimija izteicās, ka būtu bijusi piesardzīgāka, ja zinātu, ka meitai var draudēt briesmas tikt sakostai. "Es jutos droša par viņu. Visi iedomājas, ka delfīni ir smaidīgi, nekaitīgi dzīvnieki ar strupiem zobiņiem. Es aizmirsu, ka tie ir savvaļas dzīvnieki," viņa piebilda.

Tomasu ģimene neplāno iesūdzēt okeanāriju tiesā, bet, viņuprāt, vajadzētu paaugstināt vecumu, no kura bērni drīkst paši barot delfīnus, un atgādināt vecākiem, ka dzīvnieki ne vienmēr ir draudzīgi noskaņoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!