Foto: Publicitātes foto
Dzīvnieku mīļotāju portālos uzmanību izpelnījusies vēsts par kādu neparastu čūsku ar unikālu ķermeņa krāsojumu, ko mākslīgi radījis un izaudzējis amerikānis Kolins Vīvers.

Trīs mēnešus vecā karaliskā pitonu mātīte no savām sugasmāsām atšķiras ar unikālo ķermeņa krāsojumu - čūskas galva ir tumša un ar lāsumiem, pārējais ķermenis ir bezkrāsains, bet pie astes galā ir neliels tumšākas krāsas pleķītis.

Čūskas radītājs un tagadējais saimnieks Vīvers pastāstījis, ka šo čūsku var uzskatīt par pitonu pasaules "svēto grālu" - tā pasaulē nākusi pēc septiņus gadus ilga selekcijas procesa, un Vīvers ir pārliecināts, ka pasaulē ir tikai divas šādas čūskas, kas viņa radīto rāpuli padara vēl jo īpašāku.

"Čūsku ģenētiskās mutācijas tās padara ne tikai interesantas un iespaidīgas, bet arī ir izdevīgas pavairošanai, jo krāsu un ķermeņa zīmējumu izmaiņas čūskas nodod saviem pēctečiem.

Mēs ar citiem selekcionāriem jaucam ģenētiskās sastāvdaļas cerībā radīt maksimāli iespaidīgu čūsku, kuras daile nodrošinās stabilu pieprasījumu kolekcionāru vidū," skaidrojis Vīvers.

Viņš arī pastāstījis, ka pitonu selekcionēšana ir sarežģīts un laikietilpīgs darbs - lai sasniegtu vēlamo rezultātu, var paiet vairāki gadi. Tāpat jāņem vērā, ka dzīves laikā karaliskais pitons izdēj vidēji sešas olas, tāpēc eksperimentu rezultātu nosaka ne tikai iemaņas un spītība, bet arī krietna tiesa veiksmes.

Tagad gan saimnieks nolēmis savu lolojumu pārdot - portālā East Coast Reptile Breeders šīs čūskas cena ir 16 tūkstoši ASV dolāru, bet pagaidām vēl pircējs unikālajam radījumam nav atradies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!