Foto: Vida Press
Visai neparasti kadri uzņemti "Maasai Mara" nacionālajā rezervātā Kenijā – kāds tūriste tur nofotografējusi, kā gepardu mamma saviem bērniem māca, ka labāk nokost antilopi.

Fotogrāfijas ceļojuma laikā uzņēmusi 33 gadus vecā IT speciāliste Alisona Butigīga, kura dzīvo Somijā, un viņas uzmanību piesaistījušas divas lietas: pirmkārt, antilopes nekustīgums un, otrkārt, laiks, kas mazajiem plēsoņām bija nepieciešams antilopes nokošanai.

Normālā situācijā gepardi šādās reizēs tiek galā dažu sekunžu laikā, taču šoreiz jaunie draiskuļi cīnījās aptuveni piecas minūtes.

Kā stāsta Alisona, iesākumā māte apņēmusi antilopes kaklu, kurā citā situācijā būtu nāvējoši iekodusi, un ļāva saviem bērniem pēc sirds patikas trenēties.

"Tas bija tik dīvaini; es neko tamlīdzīgu mūžā nebiju redzējusi. Antilope bija burtiski pamirusi un no šoka paralizēta, tāpēc noteikti nemaz nejuta sāpes.

Noskatīties šajās ainās bija ļoti mulsinoši, jo antilopes reakcija bija negaidīta. Parasti taču dzīvnieki cenšas vai nu pretoties, vai bēgt.

"Es visu laiku domāju, kāpēc viņa nebēga. Šis skats bija absolūti sirreāls, it kā horeogrāfs to būtu iestudējis. Palīdzēt, protams, es neko nevarēju, bet aizvien brīnos, kā šī antilope majestātiski turējās līdz pat beigām," vēlāk stāstīja foto autore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!