Foto: Vida Press
Lielbritānijas organizācija "People's Dispensary for Sick Animals" (PDSA) gada izdzīvotāja balvu un drosmīgākā dzīvnieka titulu piešķīrusi kādam kaķim, kurš veiksmīgi pārcietis ārstēšanos pēc nopietniem ķermeņa apdegumiem.

Robijs no Londonas piepilsētas Kroidonas bija apdedzis ugunsgrēkā, bet, pateicoties savu saimnieku pūlēm, nu ir gandrīz pilnībā izveseļojies.

"Savā darbā mēs esam redzējuši daudz dzīvnieku, kas pārcietuši smagas traumas un, par spīti visam, izārstējušies. Tikai šogad vien uz drosmīgākā dzīvnieka titulu pretendēja tādi, kurus notriecis vilciens, kas pazuduši tīreļos, kurus pārbraucis traktors, sakodušas čūskas, taču Robija gadījums ir patiesi brīnumains," izteikusies veterinārārste Eleina Pendlberija.

Viņa atzinusi, ka par veterinārārsti kļuvusi tieši tāpēc, ka izglābušos dzīvnieku stāsti ir tik ļoti iedvesmojoši.

Robija saimniece ir 54 gadus veca atvaļināta policijas virsniece Džila Smita, kura pusgadu veco kaķi pie sevis paņēmusi uzreiz pēc ugunsgrēka - līdz tam klaiņojis pa atkritumu tvertnēm un dzīvojis izmestā dīvānā.

Kāds nelabvēlis dīvānu bija aizdedzinājis, bet nelaimīgais kaķis ilgāku laiku no tā nav varējis izsprukt laukā.

Izrādījies, ka Robijs ir ne tikai vīrišķīgs dzīvnieks, kurš veiksmīgi pārcietis vairāku tūkstošu mārciņu dārgas operācijas, bet arī ļoti mīlīgs un pateicīgs, jo tagad savai saimniecei kļuvis par uzticamu draugu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!