Foto: Privātais arhīvs
Visai neparastus kadrus izdevies iemūžināt norvēģu fotogrāfam Sveinam Nordrumam – viņš nofotografējis, kā uz ezera ledus ir sasalis nabaga krupis, kurš acīmredzot bija devies meklēt mātīti.

Fotogrāfijas uzņemtas uz Bindingsvānas ezera ledus netālu no Oslo, kur 54 gadus vecais fotogrāfs bija devies baudīt ziemas priekus.

"Es jau kādas pāris stundas biju slēpojis, kad pēkšņi kaut ko ieraudzīju uz ledus virsmas. Kad sapratu, ka tas ir sasalis krupis, biju ļoti pārsteigts. Nekad agrāk neko tamlīdzīgu nebiju redzējis.

Bija skumji uz viņu skatīties, bet tajā pašā laikā viņš izskatījās ļoti skaisti. Man šķiet, ka krupis bija meklējis caurumu ledū, lai pa ūdeni varētu nonākt līdz krastam, bet, viņam par nelaimi, ezers bija pilnībā aizsalis.

Katrā gadījumā man prieks, ka krupi nofotografēju, jo šādus kadrus uzņemt izdodas reizi mūžā," vietējiem medijiem stāstījis fotogrāfiju autors.

Savukārt britu abinieku un rāpuļu aizsardzības organizācijas "Froglife" darbiniece Silvija Perovana ir citās domās - viņa uzskata, ka krupis, visticamāk, bija devies pāroties.

"Droši vien, ka viņš meklēja mātīti, tāpēc centās šķērsot ezera ledu, bet, tā kā temperatūra vienas nakts laikā spēji pazeminājās, viņš vienkārši piesala pie ledus," komentējusi Perovana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!