Foto: Vida Press
Cilvēki vienmēr bijuši ziņkārīgi, bet, pateicoties kanāla "National Geographic" raidījumiem, šo ziņkāri reizēm var remdēt, piemēram, noskaidrojot, kā dažādi dzīvnieciņi izskatās mammas dzemdē neilgu laiku pirms dzimšanas.

Šie kadri uzņemti ar vismodernāko tehniku - īpašiem medicīniskajiem endoskopiem ar iemontētu videokameru, 4D skenēšanas tehnoloģijām, visaugstākās izšķirtspējas fotoaparātiem utt.

Tiesa, lai kadri būtu izteiksmīgāki, talkā reizēm aicināta britu specefektu studija "Artem", kad dažus embrijus pēc autentiskām fotogrāfijām izveidojusi no silikona, taču dabiskajam izskatam tas daudz netraucē.

Kā redzams foto galerijā, mātes dzemdē nofotografēts ķengurs, sunīši, pingvīni, ziloņi, lapsenes un haizivis.

Starp citu, tieši citronhaizivju (dzelteno haizivju) nedzimušo mazuļu uzvedība ir viena no neparastākajām, un to uzsver arī dokumentālo filmu sērijas producents Pīters Činns.

"Viens no aizraujošākajiem "ceļojumiem" ir tieši dzelteno haizivju dzemdē - tur mēs redzam, ka šo dzīvnieku embriji ir īsti kanibāli, proti, viņi savus radiniekus aprij, lai paši varētu izdzīvot. Notikumi haizivs dzemdē ir jo īpaši brutāli," stāsta producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!