Foto: Rigazoo.lv
Priecīgu ziņu šonedēļ sarūpējuši Rīgas zooloģiskā dārza darbinieki – viņi vēsta, ka pasaulē nācis lūšu pāra Kamēlijas un Rubīna mazulis.

Mazulis piedzimis jau martā, bet vairāk nekā mēnesi Rīgas Zoo darbinieki šo vēsti turējuši noslēpumā - tas darīts, lai jaundzimušajam nodrošinātu maksimālu mieru un pasargātu mazo lūsēnu no nevēlamas uzmanības.

"Līdz šim tikai uzmanīgākie apmeklētāji ir pamanījuši mazo, pūkaino kamolīti lūsenes Kamēlijas ķepu ielokā. Pacietība un vērīgums būs arī turpmāk ļoti vajadzīgas īpašības, lai ielūkotos lūšu ģimenes notikumos.

Māte Kamēlija ir ļoti rūpīga mamma un pie katrām aizdomām slēpj mazuli no darbinieku un apmeklētāju ciešākiem acu skatieniem," lūšu ģimenes dzīvi raksturo zoodārza pārstāvji.

Lūšiem Rīgas zoodārzā ir sena vēsture - kad pēc ilga pārtraukuma 1933. gadā zoodārzs atkal atsāka darbu, viens no pirmajiem tā iemītniekiem bija tieši valsts prezidenta Alberta Kvieša dāvinātais lūsis Incis.

Kad vecā lūšu mītne kļuva nederīga, lai aplūkotu šos jaukos kaķus, bija jādodas uz zoodārza filiāli Cīruļi, bet 2011. gada 13. oktobrī Rīgas zoodārzs, gaidot simto jubileju, sev un apmeklētājiem uzdāvināja jaunu lūšu mītni, kuru tobrīd sāka apdzīvo jauns lūšu pāris:  Kamēlija (dzimusi zoodārza filiālē Cīruļi) un Rubīns (ieklīdis kādas mājas pagalmā Smiltenes pusē).

Toreiz tika solīts, ka jaunā pāra pēcnācēji gaidāmi trīs gadu laikā, un šīs prognozes ir piepildījušās.

Plānots, ka 30. aprīlī lūsēns saņems pirmās dāvanas no lūšu ģimenes aizbildņiem - Jēkabpils pilsētas, kuras ģerboni rotā Latvijas mežu dižākā kaķa attēls, bet arī pirmo ciemiņu uzņemšana un vārda došana notiks pieklusinātā gaisotnē, lai netraucētu lūšu ģimenes ikdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!