Visai neparasts video fragments satraucis interneta lietotājus – ainā, kas atgādina slavenos kadrus no šausmu filmas Svešais, redzams, kā no miruša dievlūdzēja ķermeņa izlien parazīts.

1979. gada filmā milzīgs parazīts izlīda no Sigurnijas Vīveres varones vēdera, bet nesen kaut kas līdzīgs noticis arī patiesībā, turklāt video autentiskumu apstiprinājuši arī entomoloģijas eksperti.

Video uzņemts pagājušajā gadā Vācijā, bet internetā publiskots tikai nesen, un to jau noskatījušies daudzi tūkstoši cilvēku.

Video fragments sākas ar dievlūdzēja apstrādāšanu ar kukaiņu aerosolu. Pēc šīs procedūras dzīvnieks iet bojā, un šķiet, ka ar to video arī būtu jābeidzas, bet pēc dažām sekundēm ar dievlūdzēja ķermeni sāk notikt metamorfozes.

No kukaiņa ķermeņa lejasdaļas parādās smalks melns izaugums, kas vēlāk izrādās milzīgs parazīts, kurš mitinājies dievlūdzēja iekšējos orgānos. Pakāpeniski lokoties, tārps pamet sava saimnieka ķermeni.

Video noskatījušies arī entomologi, kuri ārvalstu medijiem snieguši savu viedokli par redzētu. Viņi atzinuši, ka šis parazīts ir tā sauktais zirgu mats (Nematomorpha), kurš dievlūdzēju grauzis no iekšpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!