Foto: AP/Scanpix

Ja jums kādreiz nācies pārciest mīļotā mājdzīvnieka zaudējumu, tad jūs, visticamāk, būsiet priecīgi uzzināt, ka jums ar viņu ir lemts satikties arī pēcnāves dzīvē, jo visi dzīvnieki nonāk paradīzē – tā paziņojis Romas pāvests Francisks (attēlā ar jēru ap kaklu).

Aizvadītajā nedēļā, sprediķojot Svētā Pētera laukumā sanākušajam cilvēku pūlim, pāvests nolasīja apustuļa Pāvila vārdus, kuros ir liecības par dzīvnieku aizkapa dzīvi.

Šādā veidā pāvests, pēc ārvalstu mediju ziņām, centās nomierināt kādu zēnu, kurš apraudāja sava mīļotā kucēna nāvi. "Reiz mēs visus savus dzīvniekus satiksim pie Kristus. Paradīze ir atvērta visām Dieva radībiņām," savā sprediķī teica Francisks.

Šis izteikums ir diametrāli pretējs tiek uzskatiem, pie kādiem pieturējās pāvesta Franciska priekšgājējs - pāvests Benedikts XVI, kurš uzskatīja, ka dzīvnieki pēc nāves paradīzē nokļūt nevar, jo par to nevienā no evaņģēlijiem nekas nav teikts.

Tiesa, par šiem izteikumiem viņš savulaik tika kritizēts, jo, kā zināms, Jēzus Kristus piedzima tieši silītē, kur ganījās aitiņas, bet pēc dzimšanas tika novietots "šūpolēs" - vietā, kur glabājās dzīvnieku barība.

Reliģijas lietu komentētāji Franciska izteikumus saista ar viņa paša sentimentālajām atmiņām no bērnības laikiem, kad mazais Hosē Mario (Franciska īstais vārds) trūkuma dēļ regulāri tika barots ar ēzeļa pienu. To viņš turpinājis dzert arī pieaugušā vecumā.

Pāvesta vārdi iepriecinājuši daudzus cilvēkus, kuri ar saviem mīluļiem vēlreiz labprāt satiktos kaut vai aizkapa dzīvē. Tas viņiem dod cerību un mudina izvairīties no grēkiem, lai nokļūtu tieši paradīzē, kur priekšā jau gaidīs zvēriņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!