Foto: Vida Press
Melburnas zooloģiskajā dārzā, Austrālijā, apmeklētājiem beidzot radusies iespēja aplūkot apburošu gorillu mazuli,kurš nācis pasaulē pirms mazliet vairāk nekā nedēļas, vēsta "Vida Press".

Jaundzimušais, kurš nācis pasaulē pirms vairāk nekā nedēļas, ir pirmais gorillu mazulis Melburnas zoodārzā kopš 2000. gada, un viņa piedzimšana ir starptautiskās apdraudēto sugu pavairošanas programmas nopelns.

Mazuļa tēvs Otana 2013. gada septembrī mēroja garu ceļu no Havletas savvaļas dzīvnieku parka, Lielbritānijā, uz Melburnu, bet māte Kimija ieradās mēnesi vēlāk no savas dzimtās vietas - Tarongas zooloģiskā dārza.

Primātu nodaļas vadītājs Harna Burtons saka: "Mēs uz Kimiju bijām likuši lielas cerības, jo viņu Tarongas zoo bija uzaudzinājusi māte un viņa bija guvusi pieredzi, vērojot, kā mazuļus audzina vecākas gorillu mātītes. Izskatās, ka viņa tiešām ir daudz mācījusies, vērojot viņu uzvedību. Kopš brīža, kad Kimija savu mazuli paņēma rokās, tikko devusi tam dzīvību, viņa mazo pat uz mirkli nav nolikusi zemē. Tik jauniem gorillu mazuļiem ļoti nepieciešams mātes ķermeņa siltums, lai viņi saglabātu normālu ķermeņa temperatūru, tādēļ mēs abus ļoti uzmanām."

Tā kā Kimija visu laiku tur mazuli piekļautu sev cieši klāt, zoodārza darbiniekiem nav izdevies noskaidrot, kādam dzimumam tas pieder, taču viņi esot 99% pārliecināti, ka tā ir meitenīte.

Pērtiķu uzraugi turpina 24 stundu uzraudzību, lai varētu novērot un nofilmēt mijiedarbību starp Kimiju, mazuli un jauno tēti Otanu, kā arī trim vecākām mātītēm - Jūliju, Dži-Anu un Jusku, ar kurām jaunā ģimene mitinās kopā.

Zooloģiskā dārza direktors Kevins Teners saka: "Mazuļa dzimšana ir ļoti būtisks notikums Melnburnas zoodārzā mītošo gorillu vēsturē. Jaundzimušais ir septītais gorillu mazulis, kurš nācis pasaulē Melburnas zoo."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!