Foto: Biedrība "Trīnīte"
Stāstu par nelaimē nonākušo, mīlīgo runčuku Fēliksu, kurš pagājušajā ziemā piepulcējies kādai ielas kaķu kolonijai, bet tagad ticis pie nopietnas brūces uz kakla, portālam "MansDraugs.lv" pavēstīja dzīvnieku aizsardzības biedrības "Trīnīte" darbiniece Baiba Kļaviņa.

"Jau no pagājušās ziemas manis uzraudzītajā ielas kaķu kolonijā mitinās šis dikti mīlīgais, acīmredzami izbijušais mājas minčuks seniors. Visu šo laiku runčuks dzīvoja neatkarīga kaķa dzīvi. Nu jau kādas divas nedēļas viņu vairs nemanīju nākam ēst, bet kādu vakaru viņš tomēr uzradās un šoreiz, atšķirībā no visām citām reizēm, apņēmīgi nāca pēc glāsta, mīļuma un atbalsta. Un ne bez iemesla," stāsta Baiba Kļaviņa.

"Jau sākot glaudīt, sajutu kreveles ap kaklu. Bet briesmīgs bija mans atklājums kakla otrā pusē – milzīgs, dziļš pušums, kurš vasaras karstumā var būt par iemeslu infekcijām, mušu perēkļiem un pat nāvei. Protams, tādu viņu atstāt brīvā dabā nevarēju un nākamo rītu sāku ar minčuka sagaidīšanu un nogādāšanu klīnikā (un man par brīnumu – viņam patīk braukt mašīnā!).

Dakteres apskatīja un nozīmēja operāciju, jo šādu brūci tīrīt, kaķim nomodā esot, būtu vislielākā cietsirdība. Pie reizes tika veikta arī kastrācija, pārbaudīti zobiņi, jo biju pamanījusi, ka cieto barību sagrauzt kā jauns puika viņš vairs nevar. Mani tas neatbaidīja, bet mincim tā bija garantija tikt pie labākā, mīkstākā kumosa.

Kamēr dakterītes darbojās, mīļais minčuks tika pie vārdiņa, jo skaidri zināju, ka uz ielas atpakaļ viņu vairs nelaidīšu. Nu viņu sauc par Fēliksu!

Fēliksam tika veikta brūces apstrāde un kastrācija. Viņam nāksies vismaz nedēļu uzturēties veterinārās klīnikas stacionārā, jo obligāti ir jāiziet antibiotiku kurss, arī brūce ik dienas jāapkopj.

Brūce ciet tika aizšūta tikai daļēji, lai varētu tīrīties un nekrātos apakšā strutas. Fēliksa cerības uz pilnīgu atveseļošanos ir lielas un mēs tās viņam nevaram atņemt! Tāpēc ļoti lūdzam jūsu palīdzību Fēliksa ārstēšanai!

Ja kāds vēlas opītim Fēliksam dāvāt skaistas un bezrūpīgas vecumdienas, kādas viņš noteikti ir pelnījis, zvaniet pa tālruni 20386212 (Baiba) vai 28832394 (Elēna), vai rakstiet uz biedriba.trinite@gmail.com. Un tad pasaulē būs par vēl vienu laimīgu kaķi vairāk!"

ZIEDOJUMU KONTS:
Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Trīnīte"
AS "SEB BANKA"
LV40UNLA0050018620445
Reģ. Nr.40008190018
SWIFT kods: UNLALV2X
Mērķis – Fēliksam
Ziedojumiem no ārzemēm caur "PayPal.com" piesaistītais e-pasts: biedriba.trinite@gmail.com

Papildinājums (9. jūlijā):

Biedrības "Trīnīte" vadītāja Elēna Hazova pavēstīja, ka nepieciešamā naudas summa Fēliksa ārstēšanai ir savākta, taču runčukam joprojām nav atrasts saimnieks.

""Vēlamies teikt vislielāko paldies Andrim K. par veterinārās klīnikas rēķina par Fēliksa ārstēšanu samaksāšanu! Lai veselība jums un jūsu mīļajiem! Pateicība arī šoferim Normundam par tūlītēju sēšanos pie auto stūres un došanos ceļā no Rīgas uz Valmieru, lai atvestu Andra atvēlēto naudiņu, jo viņš pats diemžēl netika uz Valmieru. Joprojām ir aktuāls jautājums par īstajām mājām Fēliksam pēc atlabšanas! 

Fēliksam saziedotā naudiņa, kas palika pāri, tiks izmantota citiem dzīvniekiem, kuri nonāks mūsu aprūpē un kuriem būs nepieciešama veterinārā palīdzība. Paldies visiem atbalstītājiem." 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!