Trešdienas rītā joprojām nav izdevies atrast svētdienas vakarā no Ozolpils muižas izmukušo strausu, informē strausa saimniece.

Viņa pastāstīja, ka kopš svētdienas tiek apbraukātas dažādas vietas, par kurām ir zvanījuši cilvēki, sakot, ka putns tur ir redzēts, taču viņu atrast tā arī nav izdevies.

"Ir aptuveni zināms rajons, kurā strauss varētu būt, taču atrast viņu vēl nav izdevies. Varbūt putns ir ielīdis kādā krūmā un nelien laukā, bet varbūt viņš jau ir nomedīts," pieļāva saimniece.

Tāpat putna īpašniece pastāstīja, ka ir sagatavota miega zāļu patrona, jo bez tās palīdzības strausu sagūstīt nav iespējams - putns ir ātrs, spēcīgs un agresīvs.

Jau iepriekš ziņojām, ka no kompleksa ''Ozolpils'' zvēru un putnu dabas takas svētdienas vakarā izmucis strauss. Putns pārrāvis sētu un aizmucis. Īpašniece pieļauj, ka strausu varēja izbiedēt kāds meža zvērs. Pēdējās ziņas par putna atrašanās vietu pienāca otrdien - viņš iemucis mežā. Tika gaidīts, ka lielais putns no meža iznāks pats, lai viņu mēģinātu sagūstīt, bet pagaidām bēglis nav manīts.

"Tas nav no dzīvniekiem, kuri aiziet no mājām, lai vēlāk atgrieztos, tāpēc nāksies izdomāt kādu viltību. Tāpat neder arī papildspēku piesaistīšana - ja putns sapratīs, ka tiek medīts, izredzes viņu noķert būtiski saruks," sacīja saimniece.

Strauss no aploka izmucis pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!