Foto: Publicitātes foto
Populāri brīvā laika pavadīšanas veidi Latvijā nenoliedzami ir saistīti ar sniegotajiem kalniem - slēpošana, snovošana, braukšana ar ragaviņām. Taču pie mums tiek piedāvāti arī aizraujoši izbraucieni ar sniega suņiem. Kur tos var baudīt?

MansDraugs.lv apzināja vairākas vietas, kur var doties izbraucienā ar sniega suņiem. Visi kā viens apliecināja - pieprasījums ir liels, tāpēc iesaka laicīgi interesēties par pieejamajiem izbraucienu laikiem. Visi suņi, kas aizrautīgi vizina sabraukušos interesentus, esot arī ļoti draudzīgi un mīļi, kā arī labi saprotas ar bērniem, tādēļ viņus varot droši ņemt līdzi.

Kopā ar izbraucieniem tiek piedāvāta arī silta tēja, fotografēšanās, samīļošanās ar suņiem un dažādi stāsti par četrkājainajiem mīluļiem, kuri būs sanākušo "šoferīši".

Haskiju parks

Foto: Publicitātes foto
"Tas ir interesanti, varētu pat teikt - ekskluzīvi. Neviens nav nožēlojis," tā MansDraugs.lv par izbraucieniem suņu pajūgos pastāstīja "Haskiju Parkā". Ar izbraucieniem viņi nodarbojas jau trīs gadus, taču šī ziema ar sniegu diemžēl nav lutinājusi. Šogad izbraucieni sākti līdz ar sniega parādīšanos.

"Haskiju parkā" apmeklētājus vizina 30 suņi, pārsvarā Sibīrijas haskiji. Suņi esot ļoti komunikabli un draudzīgi, ļoti labi saprotas ar bērniem, kuri četrkājainajiem draugiem var iedot arī kādu našķīti vai ar mīluli nofotografēties.

Parkā gan atgādina, ka brīvdienas vienmēr ir pieprasītākās un noslogotākās dienas, tāpēc iesaka laicīgi plānot savu aizraujošo piedzīvojumu.

Atrašanās vieta: Ventspils novada Ziru pagasts.

Papildu informācija šeit.

Sniega suņi

Foto: Publicitātes foto

"Kas mūs atšķir no citiem - visi mūsu suņi ir no patversmes, pamesti vai atnesti pie mums," skaidro uzņēmumā "Sniega suņi". Tie esot Sibīrijas haskiji un Aļaskas malamuti. "Klasika," šķirnes raksturo pārstāvis.

Interesentiem gan jārēķinās, ka brīvdienas "Sniega suņiem" jau ir aizņemtas līdz pat martam, jo pieprasījums esot liels. Dienā esot 10-15 braucēju kompāniiju. Tiesa, tas neliedz ar "Sniega suņiem" sazināties, jo var gadīties, ka kāds laiks atbrīvojas.

Ar izbraucieniem suņu pajūgos "Sniega suņi" nodarbojas jau trešo sezonu.

Šos izbraucienus raksturo vēl kāda iezīme - tie var notikt arī bezsniega apstākļos, turklāt tiek piedāvāti visa gada garumā.

Atrašanās vieta: Ogres Zilajos kalnos.

Papildu informācija šeit.

Vulfas kundze

Foto: Publicitātes foto
"Līdz ar sniegu," par izbraucienu sezonas sākumu saka uzņēmumā "Vulfas kundze". Vizināšanos pajūgā ietekmējot gan sniega daudzums, gan āra temperatūra.

"Vulfas kundze" ar izbraucieniem nodarbojas piecus gadus, taču pēdējās divas sezonas laikapstākļu ziņā bijušas sliktākas par iepriekšējām. To atzīst arī pārējie izbraucienu piedāvātāji. Interesanti, ka uzņēmuma nosaukums radies par godu galvenajam un pirmajam sunim, ko tieši tā arī sauc - Vulfa kundze.

Vizināšanā tiek izmantoti sešu suņu pajūgi, bet kopā "Vulfas kundze" lepojas ar 13 brašiem sniega suņiem. Kā liecina viņu mājaslapā publicētā informācija, izbraucienu dalībnieki apmeklējuma laikā uzzinās katra mīluļa stāstu.

Pēc divām nedēļām aizrautīgajiem skrējējiem būs divu nedēļu garš pārtraukums, jo sunīši nogurst gan no slodzes, gan arī nemitīgās cilvēku plūsmas. Tad izbraucieni nenotiks.

Atrašanās vieta: Garkalne.

Papildu informācija šeit.

Husky.lv

Foto: Publicitātes foto
"Savulaik pēdējo braucienu veicām 10. aprīlī," atceras "Husky.lv" pārstāvis. Ar izbraucieniem viņi nodarbojas jau astoņus gadus, bet iepriekšējo divu gadu sezonas nepateicīgo laikapstākļu dēļ ilgušas tikai pusotru mēnesi. Taču šogad gan izbraucieni ir pieejami, turklāt - tie ir pieprasīti.

Pirmdienas un ceturtdienas suņiem ir brīvdienas. Vajag atpūtu. Katrs suns dienā noskrien divus apļus. Kopā "Husky.lv" izbraucienos dodas 17 suņi - 12 pastāvīgi un pieci maiņā.

Lai arī pieprasījums ir liels, pārstāvis norāda, ka izbraucienu laiki vēl ir pieejami.

Atrašanās vieta: Salaspils novada "Niedrītes".

Papildu informācija šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!