Foto: Shutterstock
Mīlošus saimniekus ir pelnījuši visi suņi, taču diemžēl vecāka gadagājuma mīluļus cilvēki nereti izvairās adoptēt, priekšroku dodot kucēniem vai gados jauniem dzīvniekiem. Veci, slimi, neapmācāmi – tie ir daži no stereotipiem, kuru dēļ potenciālie saimnieki nevēlas jaunas mājas dot suņiem senioriem. Vai tā tiešām ir? Lai to noskaidrotu, vērsāmies pie dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītājas Ilzes Džonsones.

Patversmes vadītāja stāsta: "Šos dzīvniekus cilvēki izvēlas neadoptēt tāpēc, ka suņa un arī kaķa mūžs ir pietiekami īss un cilvēki nav gatavi tik ātri no dzīvnieka šķirties. Mēs, protams, ļoti priecājamies par tiem sirdscilvēkiem, kas izvēlas palīdzēt patversmēm un adoptē suni senioru. Neviens nav mūžīgs, bet, ja cilvēks ir pašpietiekams un ja ir māja, kā arī laiks, ko var veltīt sunim, viņš dzīvniekam nodrošina jaukas vecumdienas, lai suns nenīktu patversmē."

Džonsone paskaidro, ka par suņiem senioriem uzskata visus tos četrkājainos draugus, kas ir vecāki par astoņiem gadiem. "Mēs "Ulubelē" esam īpaši pateicīgi cilvēkiem, kas adoptē šos sunīšus," atzinīgi stāsta patversmes vadītāja, vienlaikus atzīstot – par vecākiem suņiem patversmē joprojām valda daži stereotipi, kas ne tuvu neatbilst patiesībai.

Piedāvājam dažus no maldīgiem priekšstatiem, kuru dēļ cilvēki nevēlas adoptēt vecāka gadagājuma dzīvniekus. Patversmes vadītāja Ilze Džonsone katru no tiem atspēko, izsakot arī savu viedokli.

Visi suņi-seniori ir slimi

Foto: Shutterstock

Senioriem ir nešpetns raksturs

Foto: Shutterstock

Šie suņi drīz nomirs

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!