Foto: Reuters/Scanpix
Spēles "Pokemon Go" popularitāte pēdējā laikā ir strauji augusi, un kāda dzīvnieku patversme ASV aizākusi neparastu akciju. Kāpēc gan nedoties kādā pastaigā ar četrkājaino draugu, ja reiz, spēlējot "Pokemon Go", tāpat ir jāstaigā?

Mansijas dzīvnieku patversme ASV nākusi klajā ar pavisam neparastu piedāvājumu pašlaik tik aktuālās spēles "Pokemon Go" lietotājiem. Spēle norit, cilvēkam staigājot pa dažādām vietām un mēģinot noķert dažādus pokemonus. "Mēģini noķert pokemonu? Nāc uz Mancijas dzīvnieku patversmi, lai izstaidzinātu kādu mūsu suni, kamēr tu staigā!" vēsta patversmes izveidotais aicinājums.

"Bored Panda" raksta, ka patversmes vadītājs Fils Pekinpo Indiānā, ASV, novērojis daudzus cilvēkus, kas vienkārši staigā pa ielām, ieurbušies savis viedtālruņos. Tāpēc Pekinpo, sadarbojoties ar pilsētas mēra biroju, izveidojis reklāmu, kas aicina aizrautīgos spēlētājus izmantot laiku lietderīgi un paralēli pokemonu medībām izstaidzināt arī kādu patversmes suņuku.

Pekinpo sapratis, ka suņiem tik ļoti nepieciešama cilvēka kompānija un pastaigas, ka nolēmis to apvienot ar "Pokemon Go" spēlēšanu. Tas ir viens no veidiem, kā pievērst uzmanību patversmei, panākt, ka cilvēki pavada laiku ar suņukiem un, iespējams, dot iespēju kādam no četrkājainajiem draugiem nonākt jaunā ģimenē.

Jau stundu pēc ziņojuma publicēšanas, kas nu jau sasniedzis vairākus desmitus tūkstošus "Facebook" lietotāju, gan bērni, gan pieaugušie sākuši teju drūzmēties pie patversmes durvīm.

"Cilvēki staidzina suņus un publicē fotogrāfijas "Instagram" un citos tīklos. Suņu popularitāte ir pārsteidzoša," par savas idejas vērienu stāsta Pekinpo.

Fotogrāfijās, kuras pastaigas laikā iemūžinājuši spēlētāji, var redzēt, ka četrkājainie draugi teju vai redz atrastos pokemonus. Pekinpo visiem spēlētājiem, kas ierodas patversmē, atgādina, ka jābūt uzmanīgiem. Līdz šim nekādi starpgadījumi nav radušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!