Tu ieej veikalā, bet tur priekšā – četrkājainais draugs! Teiksi, ka tas ir neiespējami? Lūk, veikaliņā Ņujorkā jau gadiem ilgi mīt kaķis, kas sagaidījis teju katru pircēju. Taču pavisam drīz runcis Bobo dosies uz jaunām mājām – īsto vietu, kur jādzīvo kaķītim.

Bobo ir aptuveni deviņus gadus vecs rudas krāsas kaķītis, kas dzīvo Ņujorkā, ASV. Konkrētāk – kaķis dzīvo veikalā kādā no Ņujorkas rajoniem. Jā, tik tiešām – četrkājainais draugs teju visu savu dzīvi ir pavadījis, sagaidot pircējus pārtikas un citu preču veikalā.

Kā "MansDraugs" pastāstīja Bobo saimniece Enija, kura strādā veikalā, kaķītis ir pilnībā vesels un ļoti skaists. Viņa rudās krāsas kažoku paspilgtina baltie plankumi, ap kaklu veidojot tādu kā šallīti. Mīluļa zaļās actiņas sagaidījušas teju vai katru, kas ienācis veikalā.

"Pārsvarā visi rudi kaķi ir draudzīgi un jauki. Bobo gan pietiek, ja viņam pāris reizes paglauda galviņu. Noteikti nedrīkst aiztikt viņa vēderu, jo viņam nepatīk, ja tā dara," skaidro Enija.

Atceroties to, kā Bobo nonācis veikalā, Enija stāsta, ka 2007. gadā kādai kaķenītei piedzimuši kaķēni, un viens no tiem bija arī rudais Bobo. Kaķenīte gan neesot bijusi klaiņojoša, teic Enija. Taču konkrētāk par Bobo stāstu viņa nezina, kolēģi vien teikuši, ka Bobo bija jābaro ar pienu no pudelītes. Iespējams, rudais kaķītis piedzima vājš un māmiņa par viņu parūpēties nevarēja, taču nu kaķis ir pelnīti iekarojis vietu veikalā.

Tiesa gan, ne visi klienti esot sajūsmā par to, ka veikalā mīt dzīvnieks. "Ne visiem patīk doma par kaķi veikalā, bet citiem tā patīk! Vieni un tie paši pircēji nāk atpakaļ atkal un atkal, lai redzētu, kā Bobo iet, un iedotu kādu gardumu," pastāsta Bobo saimniece. Vienreiz veikalā ienācis kāds pircējs, kas sev līdzi atvedis kaķi Suši. "Bobo bija priecīgs ieraudzīt citu kaķi!" par īpašo tikšanos saka Enija.

Drīz gan Bobo savus iemīļotos pircējus vairs nesastaps. Enija stāsta, ka uzņemsies rūpes par kaķīti pilnībā un pārvietos viņu uz savām mājām. "Bobo dzīvos mierīgā vidē, kur būs mazāk automašīnu un mazāk cilvēku," par lēmumu dot mājas Bobo stāsta Enija. Viņa ar kaķīti satuvinājusies, kad sākusi veikalā strādāt 2014. gadā.

"Jā, viņš tik tiešām visu laiku ir bijis veikalā," neparasto stāstu par četrkājaino veikala iemītnieku apstiprina Enija. "Bet man nepatīk, ka viņš 24 stundas dienā un 7 dienas nedēļā ir viens pats. Tā ir grūta dzīve," par kaķa ikdienu veikalā, kas reizēm var būt ļoti vientuļa, saka kaķīša saimniece.

Jautāta, vai Bobo iepriekšējos gados nevienam nepiederēja, Enija stāsta: "Daži kolēģi saka, ka viņš pieder priekšniekam, bet es to apšaubu. Ja Bobo tiešām piederētu priekšniekam, viņš būtu kaķi aiznesis mājās, nevis atstājis veikalā."

Sekot līdzi veikala kaķim Bobo var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!