Runcis Pantera – izklausās bīstami! Taču kādam mīlulim Filipīnās vārds nepavisam neatbilst raksturam, jo pelēcīgais dzīvnieciņš esot tik rotaļīgs un mīļš, ka allaž ir gatavs pavadīt laiku kopā ar cilvēku. Viņa saimniece stāsta, ka kaķis viņas dzīvē ieviesis jaunas krāsas, kaut arī sākotnēji viņa nemaz neesot plānojusi dzīvot kopā ar četrkājaino draugu.

Skaistā runča Panteras saimniece Karmena "MansDraugs" pastāsta, ka savu mājas mīluli pirmoreiz ieraudzījusi vietējā sludinājumu un iepirkšanās portālā Filipīnās. "Mēs ar vīru nebijām plānojuši uzņemties rūpes par kaķi, bet ieraudzījām reklāmu par viņu un mums uzreiz iepatikās viņa mīlīgais izskats un apburošais kažoks. Nākamajā dienā aizbraucām viņam pakaļ," stāsta Karmena, piebilstot, ka Pantera bijis visaktīvākais kaķēns no visa mīluļu metiena.

Jautāta, kā viņi izvēlējās kaķa vārdiņu, saimniece paskaidro, ka pantera bijusi viņas mīļākā mīkstā mantiņa bērnībā. "Likās, ka viņam šis vārds labi piestāvēs," atzīst Karmena.

Raksturojot savu mājdzīvnieku, viņa saimniece stāsta, ka kaķītis turpina būt tikpat rotaļīgs, kāds viņš bija dienā, kad Karmena ar vīru aizbraukusi mīlulim pakaļ: "Viņš ir mīļš, draudzīgs, ziņkārīgs kaķis, kuram patīk, ja viņam pievērš uzmanību. Viņš noteikti ir viens jauks un izlutināts kaķis." Skaistā runča saimniece piebilst, ka neesot tādu brīžu, kad Pantera nevēlētos spēlēties: "Viņš vienmēr ir tam gatavs!" Vienīgais, kas spējot draiskulīgo kaķi nobiedēt, esot pēkšņas, skaļas skaņas, taču arī pie tām Pantera ar laiku pierod, paskaidro Karmena.

Jautāta par to, kā izlēmusi izveidot "Instagram" profilu, kurā publicēt kaķa fotogrāfijas un kuram ir jau aptuveni 25 tūkstoši sekotāju, Karmena pastāsta, ka ideja radusies 2015. gada jūlijā: "Vienkārši šķita interesanti, kā viņa profilam veiksies. Es cerēju, ka cilvēkiem kaķis patiks tikpat, cik mums." Karmena pat nenojauta, ka pēc mēneša Panteru un viņa profilu pamanīs kustība "Cats of Instagram", kas pārpublicē dažādas peļu junkuriņu fotogrāfijas, vienuviet apkopojot pašus skaistākos un interesantākos šī tīkla mīluļus. "Tas palielināja mūsu sekotāju skaitu no 600 līdz 2000," atzinības vērienu raksturo Panteras saimniece. Viņa arī esot ievērojusi, ka Pantera īpaši iepaticies atsevišķiem "Instagram" lietotājiem, kuri komentējot teju vai katru jauno fotogrāfiju. Karmena, kura strādā par fotogrāfi, paskaidro, ka Panteras fotogrāfijas cenšas veidot konceptuāli līdzīgas, lai vienmēr būtu saskanīgas krāsas un skaisti kadri, kas izceļ bezgala eleganto mīluli.
Vai ar runci ir viegli strādāt? Jā, norāda viņa saimniece. "Kad vien es paņemu kameru, viņš pienāk man klāt. Es parasti viņu pabaroju, kā arī paspējējos, lai viņam neapniktu fotografēties. Fotosesijas parasti veidoju diezgan īsas, un vienmēr cešos, lai desmit minūšu laikā izdodas vismaz trīs fotogrāfijas, kuras varētu ielikt "Instagram"."

Ne Karmena, ne viņas vīrs nenožēlojot izvēli par labu četrkājainā drauga ienākšanai ģimenē. "Kad mēs paskatāmies uz Panteru, atceramies par Dieva labvēlību un mīlestību pret mums. Mēs Panteru ļoti mīlam un uztveram kā ģimenes locekli," priekā dalās Karmena. "Tas, ko esmu iemācījusies, kopš man pašai ir kaķis, ir – ne vienmēr tas, ko cilvēki saka par kaķiem, atbilst patiesībai. Kaķi pieķeršanos izrāda savā veidā, katrs atšķirīgi. Pantera ir kaķis, kas vienmēr mūs sagaida pie durvīm, kad pārnākam mājās. Viņš mums visur seko līdzi un labprāt guļ mūsu gultā," pauž saimniece.

"Kaķi ir vieglāk kopjami nekā suņi un noteikti ir piemēroti cilvēkiem, kuri vēlas rūpēties par mājdzīvnieku, bet ne vienmēr var visu dienu pavadīt mājās. Pārliecinieties, ka jūs ar saviem mājdzīvniekiem ikdienā spēlējaties. Tas palīdzēs jums labāk saprasties, kā arī liks kaķiem izkustēties un kliedēs garlaicību. Nevilcinieties iemācīt kaķim arī kādu triku! Pantera ir iemācījies izpildīt komandas "Sēdi!", "Dod pieci!" un "Nāc!"," iedrošina saimniece Karmena.

Sekot līdzi runcim Panterai un aplūkot vēl citas fotogrāfijas var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!