Foto: Publicitātes attēls
Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" telpās mīt 74 suņi, un katram lielākam vai mazākam ķepainim gribas piepildīt punci vakariņās ar siltu putru. Tas ir īpaši svarīgi šajos laika apstākļos, kad tikai mazie un īsspalvainie suņi mīt telpās. Biedrības naudas maciņš patlaban esot tukšs, tādēļ tā aicina ikvienu palīdzēt piepildīt un sasildīt suņuku vēderus, lai naktī nav tik auksti.

Kā "MansDraugs" pastāstīja biedrības dibinātāja Gundega Bidere, brokastīs suņiem tiek dota sausā barība, bet papildu tiek iedots "nograuzt kādu kauliņu". Sausās barības krājumi patlaban pietikšot aptuveni pusotram mēnesim. Bet kauliņus biedrība saņemot no kāda uzņēmuma, kuram paliek pāri gaļas subprodukti.

Ņemot vērā laika apstākļus, vakarā suņiem tiek vārīts silts ēdiens – putra, bet auzu pārslu krājumi iet uz beigām, tie pietikšot aptuveni nedēļai, tāpēc biedrība jau savlaicīgi meklē kādus labdarus, kas varētu palīdzēt piepildīt suņu punčus ar siltu viru.

Bidere stāsta, ka viena tonna auzu pārslu pietiek gandrīz diviem mēnešiem un izmaksā aptuveni 300 eiro, bet biedrības maciņā pašlaik svilpo vējš.

Vēl suņi un 56 kaķi no labiem cilvēkiem labprāt sagaidītu kartonu, zāģu skaidas (vai smiltis kaķu tualetēm, bet pēc Bideres teiktā, zāģu skaidas izmaksā lētāk), segas, dvieļus, avīzes. Šīs lietas vienmēr noderot.

Rēvici, Ozolnieku novads, Salgales pagasts – tāda ir organizācijas adrese, un šeit arī dzīvo visi bez sava saimnieka palikušie dzīvnieki.

Bidere skaidro, ka viņiem juridiskais statuss nav patversme, lai gan biedrība dara tieši to pašu darbiņu. Turklāt neviens dzīvnieks netiek iemidzināts, tas notiekot tikai tādos gadījums, ja vetārsts ir atzinis – dzīvnieks smagi cieš, viņam ļoti sāp, tad tiek lemts par labu eitanāzijai. Biedrība rūpējas par dažāda vecuma un lielums suņiem, esot arī gana daudz "vecīšu", kurus neviens nevēlas adoptēt, tādēļ bieži vien biedrības telpas un teritorija šiem suņukiem kļūst par pēdējām mūža mājām.

Arī kaķi ir gana daudz, bet interesanti ir tas, ka kaķi nedzīvo būros, bet gan divās istabās. Vienā – mazie kaķi, bet otrā – pieaugušie. Esot tādi kaķi, kuri staigā, kur pašiem patīk – ķer peles, iet draudzēties ar kādu suņu meiteni. Taču Bidere uzsver, ka visi dzīvnieki ir vakcinēti un attārpoti. Ja viss izdosies kā iecerēts, nākamā gada pavasarī biedrība ar atsevišķu labdaru atbalstu varētu uzsākt jaunas ēkas būvniecību, un tad arī, iespējams, biedrība juridiski varētu mainīt nosaukumu, oficiāli kļūstot par patversmi.

Ja tev ir iespēja un vēlēšanās atbalstīt biedrību un viņas kuplo dzīvnieku saimi, ziedot vari šeit:

Ziedojuma konts:
Dzīvnieku aizsardzības biedrība Ķepu-Ķepā
Reģistrācijas numurs: 40008176673
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
BIC/swift kods: HABALV22

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!