Gandrīz 75 tūkstoši sekotāju un ārkārtīgi skaistas fotogrāfijas – ar to lepojas kaķenīte Džūna un viņas saimniece Nensija no Nīderlandes. Kaķenītes karalisko skaistumu novērtējuši cilvēki daudzviet pasaulē, un viņas saimniece "MansDraugs" pastāsta, kāda ir dzīve ar visai neatkarīgu mīluli, kuras dēļ labāko kadru bieži vien nākas ilgi gaidīt.

Mīlule Džūna ir nedaudz vairāk nekā trīs gadus veca Sibīrijas meža kaķa un meinkūna jauktenīte. Saprotams, zinot abu šķirņu iespaidīgos auguma izmērus un pūkaino, biezo kažoku, arī Džūnas izskats nespēj atstāt vienaldzīgu. Kā gan citādi īpaši izveidotajā "Instagram" profilā būtu tik daudz fotogrāfiju apjūsmotāju!

Džūnas saimniece Nensija "MansDraugs" paskaidro, ka Džūnas vārds radies par godu kaķenītes dzimšanas mēnesim (no angļu valodas vārda "june" – jūnijs). Sākotnēji gan viņa kopā ar draugu prātojusi, ka varētu nosaukt kaķīti kādā no slaveniem multfilmu varoņu vārdiem, bet neviens tā arī neesot iepaticies. Džūna iegādāta no paziņas, kura audzējusi Sibīrijas meža kaķa un meinkūna jauktenīšus, un Nensija uzreiz sapratusi, ka vienu no viņiem izvēlēsies.

"Džūna ir ļoti jauka kaķenīte, viņa tiešām ir ļoti mīlīga. Turklāt viņa ir mums ļoti pieķērusies. Pat tad, kad Džūna ir tikusi ārpus mājas, viņa ātri vien nāk atpakaļ iekšā, ņaud un mīļojas, tā pasakot, ka joprojām ir pie mums," pastāsta Nensija. "Taču Džūna ir arī gana ietiepīga dāma. Piemēram, viņa var noslēpties, ja negrib, lai viņu aiztiek vai lai uzņem fotogrāfijas ar viņu. Taču viņa joprojām ir aktīva kā mazs kaķēns, un vēl aizvien Džūnai mēdz uznākt traki brīži, kad viņa skraida pa māju." Interesanti, ka Džūnai ir kāda aizraujoša nodarbe, proti, viņai patīk no atvilktnes "izzvejot" Nensijas matu gumijas un tās nomest uz grīdas, gluži kā tas redzams video fragmentā.

Raksturojot darbību "Instagram", kur Džūnas skaistās fotogrāfijas pieteikušies aplūkot aptuveni 75 tūkstoši sekotāju, Nensija stāsta, ka vēl pirms Džūnas viņa pati daudz skatījusies citu mīluļu fotogrāfijas. Tāpēc šķitis vien likumsakarīgi, ka nu, kad pašai ir kaķītis, arī laiks izveidot atsevišķu profilu. "Tādējādi es varēju taisīt simtiem fotogrāfiju, nepiesārņojot pašas profilu ar kaķu bildēm, kas varētu kaitināt manu ģimeni un draugus," saka Nensija. Par gūto atzinību un tūkstošiem sekotāju viņa izsakās atzinīgi, priecādamās, ka Džūnas popularitāte arvien aug un cilvēki pozitīvi reaģē uz skaistajām fotogrāfijām.

Taču ne viss esot tik skaisti, pat ja fotogrāfijas par to liecina. "Strādājot ar kaķiem, ir tiešām jāiegulda laiks. Nevar kaķim pateikt, lai viņš dara tā vai citādi, un viņš arī nepaliek vienā pozā. Tāpēc es ļauju viņai darīt to, ko viņa grib, un iemūžinu pavisam parastus brīžus no viņas ikdienas," pieredzē dalās Džūnas saimniece.

Ja kaķenītes ikdienas iemūžināšana problēmas nesagādā, tad pavisam pretēji esot ar tematisku fotogrāfiju radīšanu. "Ja vēlos fotogrāfiju, piemēram, svētku tematikā, man viņai tiešām jādod laiks. Tad es vienkārši sēžu istabā un gaidu, kad viņa ir gatava," smejas Nensija.

"Instagram" profila dēļ Nensija esot ieguvusi jaunus draugus visā pasaulē. "Esmu pat apciemojusi dažus draugus, kad biju aizbraukusi uz ASV. Arī šeit, Nīderlandē, es šad un tad satiekos ar cilvēkiem, kuri saviem kaķiem izveidojuši "Instagram" profilus. Tāpēc ne tikai jaunu fotogrāfiju veidošana ir vērtīga un jautra, bet arī iegūt jaunus draugus ir īpaši," priecājas Džūnas saimniece.

Sekot līdzi skaistajai kaķenītei Džūnai var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā, kā arī "YouTube" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!