Redzot peļu junkuriņu ar visai plašām, tumšām acu zīlītēm, tā vien gribas teikt – re, kaķis no multfilmas par Šreku! Ieplestās acis rada visai žēlabainu iespaidu, un kaķa saimnieks noteikti nespēj atturēties un neiedot kādu lieku kārumiņu savam četrkājainajam draugam... Kāpēc tad rodas lielās, izbrīnītās ačteles? Izrādās, otrpus kamerai kaķis tiešām ir kaut ko saskatījis, un plašāk par to stāsta kaķa Mīrafa saimniece no Taizemes.

Kad "MansDraugs" sazinājās ar runča Mīrafa saimnieci, viņa uzreiz apstiprināja, ka četrkājainā drauga pārsteigto izteiksmi ievērojuši daudzi cilvēki. ""Instagram" fotogrāfijās viņš izskatās pārsteigts un nobijies, taču patiesībā viņš skatās uz savu iemīļotāko rotaļlietu, ko turu aiz kameras. Tas ir mans slepenais ierocis," par to, kā viņa tiek pie interesantām fotogrāfijām, pastāsta Mīrafa saimniece. Tāpēc nevajadzētu šausmināties, ka kaķis izskatās izbiedēts, patiesībā viņš vien alkst tikt klāt savai mantiņai!

Mīrafu viņa saimniece noskatījusi kādā šķirnes kaķu audzētavā Baltkrievijā. Mīrafs ir skotu stāvausu kaķītis, kam raksturīgas ieapaļas ķermeņa formas, burvīgs kažoks un, protams, nedaudz izbrīnītas actiņas, kas izceļas uz kaķa kopējā fona. Tieši tas arī esot uzrunājis runča saimnieci, kura nevilcinājusies un 2016. gada februārī nolēmusi – Mīrafs būs viņas kaķis.

"2016. gada 14. martā es pirmo reizi sastapu savu kaķīti ar apaļo seju. Es biju uztraukusies, ka viņš būs nobijies un noguris no garā ceļojuma, jo vispirms viņš brauca no Baltkrievijas uz Krieviju, bet pēc tam no turienes uz Taizemi. Neticami, taču viņš pēc piedzīvotā izskatījās mierīgs, priecīgs un draudzīgs," atcerējās saimniece, kura priecājās arī par vēl kādu īpašu sveicienu no kaķa puses. Tiklīdz murrātājs ticis ārā no pārnēsājamās kastes, runcis steidzies pie saimnieces un pieglaudies klāt.

Protams, Taizemes klimats kaķim varētu būt pārāk karsts, un saimniece paskaidroja, ka Mīrafs esot iemācījies "palūgt" kondicioniera ieslēgšanu: "Viņš ir pieradis pie karstajiem laikapstākļiem, jo viņš vienmēr neatlaidīgi skatās uz kondicionieri un gaida, lai to ieslēdzu."

Lai arī fotogrāfijās redzama visai pārsteigta kaķa izteiksme, Mīrafs esot diezgan mierīgs un patīkams kaķītis. Viņam patīkot murrāt un baudīt brīžus, kad cilvēks viņu glauda, ķersta pilošu ūdeni no krāna, guļ uz muguras, apskatei parādot savu pūkaino vēderiņu, kā arī labprāt iekāpj kādā lielākā vai mazākā kastītē.

Mīrafs ir diezgan interesants vārdiņš kaķim, un saimniece paskaidroja, ka tam ir sava nozīme: "Audzētājs nosauca viņu par Rafaelu, bet visiem dzīvnieciņiem, kas reiz man piederējuši, vārds sākās ar "Mee", kas taizemiešu valodā nozīmē būt, piederēt. Tāpēc es sakombinēju abus vārdus un izveidoju Mīrafu (MeeRaf), un viņa vārds apzīmē Dieva svētību."

"Kādudien es nodomāju par to, cik jauki tas būtu, ja Mīrafs darītu cilvēkus laimīgus un liktu viņiem smaidīt. Tāpēc izveidoju "Instagram" profilu. Man ir vēl divi citi kaķi, taču viņiem nepatīk kamera, savukārt Mīrafs procesu izbauda," priecājās kaķa saimniece, piebilstot – viņa ir pārliecināta, ka kaķis ir priecīgs, laimīgs un vienmēr labā noskaņojumā, ko fotogrāfijas ne vienmēr attēlo.

Sekot līdzi amizantā Mīrafa skaistajām fotogrāfijām var "Instagram" profilā un "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!