Foto: Shutterstock
Ja ir kāds dzīvnieciņš, kas sniegā un aukstumā iederas ļoti labi, tad tas ir baltais lācis jeb polārlācis. Tāpēc ņem piemēru no šiem polārlācēniem un izbaudi ziemas priekus, kamēr to vēl ir iespējams izdarīt! Turpinājumā vari aplūkot vairākus aizraujošus video un mīlīgas fotogrāfijas, kas, iespējams, iedvesmos brīvdienas nepavadīt mājās un doties kādā interesantā piedzīvojumā sniegos.

Polārlācēns lustīgi plunčājas pa ledusaukstu baseinu

Foto: Reuters/Scanpix

"Visvairāk man patīk būt ziemā..." Vai atminies šos vārdus no grupas "Prāta Vētra" dziesmas? Kam gan vēl vairāk varētu patikt ziema un aukstums, ja ne zvēriņiem, kas raduši dzīvot sniegotos, aukstos laikapstākļos? Lūk, fotogrāfijas ar polārlācēnu rāda, ka var priecāties arī aukstumā.

Hailendas savvaļas parkā Skotijā mīt trīs polārlāči, liecina informācija parka mājaslapā. Līdzās tēviņiem Valkeram un Arktosam nu mīt arī mātīte Viktorija, kas esot viens no jaunākajiem parka dzīvnieciņiem. Interesanti, ka Viktoriju parka pārstāvji raksturo kā vienīgo sieviešu dzimuma polārlāci Lielbritānijā!

"Reuters" fotogrāfa iemūžinātajos kadros esot redzams tieši polārlācis Valkers. Septiņus gadus vecais dzīvnieciņš pavadījis laiku baseinā, kur līdzās lieliem un maziem ledus gabaliem Valkers spēlējies arī ar citiem objektiem. Lai arī cilvēkus ledusaukstais ūdens varētu atturēt no atvēsinošas peldes, zināms, ka polārlāči pie tā ir pieraduši. Galvenokārt polārlāči sastopami Ziemeļu ledus okeānā un jūrās tam tuvumā, tāpēc saprotams, ka globālās sasilšanas un ledus kušanas dēļ polārlāču izplatība arvien tiek apdraudēta.

Lasīt vairāk

Kā aug baltā lācenīte Nora

Kamēr Rīgas zoodārzā iespējams apskatīt pieaugušo balto lāci Romeo, otrā pasaules malā Kolumba zoodārza darbinieki parūpējušies, lai cilvēki varētu redzēt maza baltā lācēna attīstību.

Mazais lācēns dzimis vecākiem Nanukam un Aurorai, tāpēc abu vārdi simboliski apvienoti vienā un mazulis nosaukts par Noru. Viņa dzimusi kopā ar vēl vienu lācēnu, kurš diemžēl neizdzīvoja. Kā vēstīts zoodārza mājaslapā, aptuveni puse jaundzimušo balto lācēnu mirst pirmajā dzīves nedēļā. Lācene Aurora ar laiku atteikusies rūpēties par jaundzimušajiem, kā rezultātā viens no tiem miris, bet par Noru rūpes uzņēmušies zoodārza darbinieki.

Lasīt vairāk

Prieks nav lieks! Polārlācēns draiskojas pirmajā sniegā

Polārlācenīte Nora, kā jau baltajiem lāčiem ierasts, vislabāk jūtas vēsos laikapstākļos, sniegā un aukstā ūdenī.

Kā redzams video, lācenīte Nora draiski izbauda piesnigušās aploka takas un kokus, spēlēdamās ar mantiņām un vārtīdamās sniegā. Viņa pat brīžiem novērota, ēdot sniegu.

Lasīt vairāk

Baltā lācenīte Nora lustīgi vāļājas pa ledus baseinu

Lācenīte Nora izbaudījusi arī aukstos ledus kubiciņus.

Lasīt vairāk

Vācijas zoodārzā apmeklētājiem pirmo reizi parādīts polārlācēns

Foto: AFP/Scanpix

Pagaidām vēl vārdā nenosaukts baltais lācēns parādīts plašākai sabiedrībai zoodārzā Vācijā, vēsta "Ibtimes". Trīs mēnešus vecais dzīvnieciņš sākumā bijis kautrīgs, taču ar laiku parādījis gan savu aktivitāti, gan mīļumu un rotaļīgumu.

Brēmerhāfenes zoodārzā Vācijā pagājušā gada nogalē dzimis polārlācītis, kas tikai tagad, teju trīs mēnešus vēlāk, parādīts sabiedrībai.

2015. gada 11. decembrī polārlācene Valeska dzemdēja balto lāču meiteni, kurai vēl nav dots vārds. Iepazīstot plašāku pasauli, mazais dzīvnieks sekoja savai mātei, piesardzīgi pārvietojoties apkārt.

Lasīt vairāk

Unikāli kadri: Kā pasaule izskatās polārlāča acīm

ASV Pētnieciskās ģeoloģijas dienests publiskojis vēsturē pašu pirmo video fragmentu, kuru "uzņēmis" savvaļā mītošs polārlācis.

Kā liecina dienesta izplatītā informācija, video uzņemts Boforta jūras tuvumā Ziemeļu Ledus okeāna akvatorijā.

Pie jaunas lāču mammas kaklasiksnas tika piestiprināta neliela videokamera, un pēc nofilmētā materiāla zinātnieki centās izprast, kā apdraudētas dzīvnieku sugas reaģē uz ledāju kušanu.

"Neviens no mums iepriekš neko līdzīgu nebija redzējis. Tā ir ļoti neparasta sajūta - skatīties uz pasauli polārlāča acīm," izteicies pētījuma vadītājs Tods Etvuds.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!