Foto: Kadrs no video
Kur ir kaste, tur noteikti drīzumā būs arī kaķis, apstiprinās ne viens vien saimnieks. Daudzkārt pat ir interesanti minēt, vai un cik ātri kaķis, piemēram, tukšo apavu kasti ievēros un tajā steigsies apgulties. Taču pēdējo dienu laikā vairāki "Twitter" lietotāji piesaistījuši uzmanību ar kādu neparastu eksperimentu, kur galvenajā lomā ir kaķis un "kaste" jeb uz grīdas izveidotas kvadrāta vai četrstūra līnijas. Izrādās, kaķis grib sēdēt formas iekšā!

Ideja ir pavisam vienkārša – uz grīdas ar līmlenti, kādu biezāku diegu vai jebko citu jāizveido skaidra kontūra, kas atgādina četrstūri. Tālāk vien jāgaida, kas notiks – vai kaķis ieraudzīs četrstūri un centīsies iekārtoties tā iekšienē?

"Es par to reiz kaut kur izdzirdēju – ka kaķis sēdēs četrstūrī. Tāpēc es to pateicu savam dēlam. Tā ir zinātne, un viņam patika šī doma," saceltās soctīklu "vētras" vaininiece, kanādiete Jūlija Serblovska pastāstījusi "The Hamilton Spectator". Izmantojot rozā krāsas līmlenti, viņa uz grīdas izveidojusi četrstūra kontūras, un pavisam drīz tajā jau atradies mājas mīlulis, melnbaltais Finns.

Sava nelielā eksperimenta rezultātu Serblovska nofotografējusi un nosūtījusi meitai Danielei Matesonei, kura publicējusi attēlus "Twitter", līdzās pierakstot: "Nevienam nav bijusi produktīvāka diena kā manai mammai."

Tieši šis ieraksts guvis vairāku tūkstošu interesentu atzinību un radījis vēlmi arī citiem kaķu saimniekiem izmēģināt eksperimentu savā mājoklī. Daudzi kaķi atkārtoja Finna darbības un tiešām iesēdās mākslīgi izveidotajā rāmī.

Serblovska arī novērojusi, ka ne visi kaķi eksperimentā uzvedas vienādi, jo daži saimnieki ievietojuši fotogrāfijas ar mīluli, kurš nevis sēž iekšā četrstūrī, bet gan atrodas ārpus tā. Viens no saimniekiem sava mīluļa darbību pat aprakstījis šādi: "Mans kaķis domā ārpus rāmjiem."

Finna saimniece izteikusies, ka ļoti gribētu uzzināt, kāpēc kaķi tā dara, taču nenoliedz, ka tā ir vien daļa no jokainajām darbībām un paradumiem, kas raksturo peļu junkurus. Kā zināms, kaķiem arī patīk gulēt uz tikko novietota žurnāla vai lapas gultā, kā arī iemēģināt no veikala atnesto un iztukšoto iepirkumu maisiņu.

Jau iepriekš "MansDraugs" skaidrots, kāpēc kaķiem patīk gulēt kastēs. Iespējams, tas saistāms ar sava veida drošības sajūtu. Par to plašāk var lasīt šeit. Taču, iespējams, kaķiem gluži vienkārši patīk cilvēku pārsteigt, un sēdēšana mākslīgi izveidotā rāmī ir viena no darbībām, ko izskaidrot nav nemaz tik vienkārši.

Bet turpinājumā var ieskatīties, kā eksperiments izdevies citiem kaķu saimniekiem, kuri rezultātu publicējuši "Twitter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!