Nepatīkami, bet fakts – kāmju mammas mēdz apēst savus jaundzimušos mazuļus. Tas daudziem šķiet pat šokējoši un neticami, tādēļ "Reference.com" dalās ar informāciju, kā būtu jārīkojas, ja tavam kāmītim piedzimst mazuļi un varētu izvairīties no tik nepatīkamas lietas.

Kāda meitene Felicita savā tvitera kontā dalījusies ar satraucošu un priecīgu ziņu, ka viņas mazajam mājdzīvniekam kāmim piedzimuši mazulīši. Bet Felicita noteikti negaidīja tādu interneta reakciju, kāda sekoja. Cilvēki sāka atbildēt uz viņas paziņojumu ar brīdinājumiem, ka jaunā kāmju māmiņa apēdīs savus mazuļus.

Kā atbilde Felicitas priekam bija cita lietotāja piekodinājums pieskatīt mazuļus: "Mans kāmis arī dzemdēja, viss bija labi divas nedēļas un tad viņa tos apēda. Neesi šokēta, ja tas notiek".

Kāda cita tvitera lietotāja pastāstīja, ka kāmis, izjūtot stresu, apēdīs savus jaundzimušos.

"Mans kāmis arī reiz apēda savus mazuļus un gatavojās pat nogalēt bērnu tēvu, kas bija viņas brālis".

Šis viss skan kā no ļoti sliktas šausmu filmas, bet, balstoties uz "Reference" sniegto informāciju, kāmim kļūstot pirmo reizi par mammu, zvēriņš ir pakļauts lielam stresam. Lai izvairītos no traģēdijas, kāmju mamma ir jāatstāj viena uz kādu laiku. Ilgstoša uzturēšanās pie būra, fotografējot un priecājoties par mazuļiem, var novest pie traģiska iznākuma, kurā kāmju mamma apēd savus mazuļus.

"Reference" eksperti arī piekodina neaiztikt ar rokām mazos kāmīšus, jo kāmju mammas attiecības ar saviem mazuļiem sākuma periodā balsta uz to smaržu. Aizskarot mazuļus, tie iegūst cilvēka smaržu un kāmju mamma savus bērnus var vairs neatpazīt un atstāt novārtā. Tāpat arī jaunā ģimene ir jānodrošina ar pietiekami lielu ēdiena daudzumu: ja kāmju mammai šķitīs, ka ēdiena ir par maz, lai uzturētu savu ģimeni, tā var sākt upurēt savus mazuļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!