29. un 30. jūlijā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā norisinājās kaķu izstāde "Jelgavas kaķis 2017", kuras laikā starp vairāk kā 160 mīluļiem noteikti arī labākie peļu junkuriņi jeb "Best of Best", "MansDraugs" pavēstīja izstādes rīkotāji no Kaķu mīļotāju klubu asociācijas "CFCA". Par abu dienu uzvarētājiem kļuvuši kaķi no Rīgas, savukārt titulu "Jelgavas Kaķis 2017" saņēma lielais meinkūns.

Pirmās dienas uzvarētāja bija Ēģiptes mau kaķenīte NO*Gooseberry Wildfire. Kaķenīte, kas dzīvo Rīgā, ir sešus mēnešus veca un mājās atsaucas uz vārdu Tifānija. Viņas saimniece Anastasija Medvedeva norādīja, ka Tifānija bija ilgi gaidīta mīlule viņas mājās. Trīs gadus saimniece gaidīja, līdz varēja no audzētavas Norvēģijā mājup pārvest skaisto dzīvnieciņu. Tā kā Ēģiptes mau kaķu šķirne ir gana reta, būtiska problēma ir inbrīdings jeb kaķu tuva radniecība, tāpēc audzētāja rūpīgi izvēlējusies savu kaķenīti, lai turpinātu veiksmīgu un kvalitatīvu audzēšanas darbu.

Medvedeva savu mīluli raksturo kā nemiera garu, kaķenīte ir ļoti ziņkārīgu un labprāt pavada laiku, vērojot akvārija zivtiņas. Izstāde Jelgavā Tifānijai bija jau otrā, iepriekš viņa izcīnījusi "Best In Show" nomināciju un "Best In Variety" titulu. Audzētāja Medvedeva ar Ēģiptes mau kaķu šķirni darbojas jau kopš 2012. gada, viņas "Silver Irbis" ir Baltijā vienīgā Ēģiptes mau audzētava. Mazās kaķenītes atzinību viņa ļoti novērtē: "Parasti lielākā cīņa notiek starp pieaugušajiem kaķiem, mans kaķis NW SC Aalspotz Amsu līdz šim divreiz kļuvis par labāko savā kategorijā un ieņēmis otro vietu starp izstādes labākajiem dzīvniekiem. Tifānija mūs ļoti pārsteidza un uzstādīja mūsu audzētavas rekordu!" Plašāk par Ēģiptes mau audzētavu var lasīt šeit.

Savukārt par izstādes otrās vietas ieguvēju kļuva Kornvolas reksa kaķenīte EE*Solaris Planet Roberta. Mīlule ir vien četrus mēnešus veca. Turklāt kopā ar brālīšiem Roberta atzīta arī par izstādes labāko metienu.

Viņas saimniece Jevgēņija Čulkova atklāja, ka mājās Roberta atsaucas arī uz vārdiņu Berta. Roberta dzimusi zem igauņu audzētavas "Solaris Planet" patronāžas Rīgā. Audzētavas desmit gadus ilgajā darbības laikā jau bijuši gadījumi, kad kaķi saņem tādus titulus. Audzētavas saimniece Jeļena Klezoviča atzina, ka viņas audzētavai galvenais ir radīt cienījamus šķirnes pārstāvjus. "Es biju pārliecināta, ka Roberta ir kaķenīte ar perspektīvu, taču tādu rezultātu no viņas pirmās izstādes es negaidīju!" priecājās saimniece.

Berta esot tipiska savas šķirnes pārstāve: gudra, intuitīvi jūt un saprot savu saimnieku, un labi padodas apmācībai. "Berta ir ļoti enerģiska, nepacieš vientulību un aktīvi piedalās mājas dzīvē," teica uzvarētājas saimniece.

Izstādes organizatori novēroja, ka lielāko atbalstu no apmeklētājiem un līdzjutējiem guva tieši lielie meinkūni. Pirmo vietu un titulu "Jelgavas Kaķis 2017" apmeklētāju vērtējumā guva meinkūns Pyrrhus Palmiracoon*UA. Otro vietu ieņēma bengāļu kaķis Kendi Laimes Pukelis*LT, bet trešo - meinkūns LT* Lordcoon Fernando.

Nākamā Kaķu mīļotāju klubu asociācijas rīkotā izstāde norisināsies 16. un 17. septembrī "Dino Zoo Arena" Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!