Foto: Kadrs no video
Ietiepīgais haskijs Zevs, kura spītība kļuvusi par suņa atpazīstamības zīmi, joprojām turpina priecēt ar video, ko "YouTube" publicē viņa saimniece Lindsija Fleišmana.

Vienā no pēdējiem video redzams, ka suns jau ir gandrīz gatavs doties pastaigā. To aizkadrā apliecina arī pati saimniece, teikdama, ka visiem suņiem (bez haskija Zeva viņa rūpējas arī par Aļaskas malamutu Kiro un vācu aitu suni Keidenu) ir pie pavadas, atliek tikai doties pastaigā! Taču ietiepīgajam Zevam tas nav pa prātam, un suns turpina gulēt savā guļvietā, gaudojot un neklausot. Te pie lietas ķeras abi viņa "brālīši", kuri sāk riet, it kā mudinot Zevu beigt tielēties un beidzot taču doties ārā. Šķiet, suņiem tas izdodas!

Saimniece video aprakstā norādījusi, ka satraukumiem nav pamata, jo Zevs negaudo tāpēc, ka viņu nomocītu kāda veselības problēma. Sunīti apskatījis veterinārārsts, kurš apstiprinājis, ka Zevs gluži vienkārši ir slinks suns, kas savu nepatiku izrāda gaudojot. Tāpat viņa piebildusi, ka stūrgalvība ir Sibīrijas haskijiem raksturīga īpašība, tamdēļ šīs šķirnes suņi nav paredzēti kuram katram saimniekam.

Savukārt cits video rāda, kas notiek, kad suns beidzot ir devies ārā un sācis staigāt. Šķiet, Zeva nepatika ir acīmredzama!

"Ietiepīgais haskijs Zevs attaisno savu vārdu," video aprakstā minējusi Fleišmana. "Ja viņš ko negribēs darīt, viņš par to darīs zināmu." Izrādās, pastaigas laikā Zevs bieži vien vēlas iet citā virzienā, nevis tajā, kādā ved saimniece. "Šis ir viens piemērs, kad viņš vēlas iet pa citu ielu. Parasti viņš protestē apstājoties, dažreiz gaudo un īd, bet beigās padodas un seko pārējiem, brāļiem Keidenam un Kiro," aprakstā norādījusi saimniece.

Kā tas viss sākās? Šeit var skatīt pirmo un vispopulārāko video ar haskiju Zevu, kas sunīti padarīja zināmu plašākā sabiedrībā. Video fragments skatīts vairāk nekā miljonu reižu. Tāpat video šeit var redzēt, ka arī sunītis rītos nevēlas celties un, kā jau to Zevs dara, gaudo, izrādot nepatiku. Taču šeit var skatīt, ka Zevs ir ietiepīgs arī automašīnā, nevēloties pamest tās priekšējo sēdekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!