Projektā "Ēdenes dārzs", ko īsteno dzīvnieku patversme "Labās mājas" un fotogrāfe Inna Grinn, piedalās ne tikai suņi, bet arī kaķi. Iepriekš publicēti attēli ar suņiem, no kuriem daudziem jau atrasti jauni saimnieki, un nu kārta pienākusi peļu junkuriņiem. Fotogrāfe sarunā ar "MansDraugs" atzīst, ka strādāt ar kaķiem ir grūtāk, jo šie mīluļi ir diezgan neatkarīgi.

Patversmes aizsāktais fotoprojekts "Ēdenes dārzs" vispirms vērsa uzmanību uz suņiem, kas gaida jaunos saimniekus. Patversmē "MansDraugs" uzzināja, ka nu jau deviņi sunīši ir nonākuši jaunās mājās, bet vēl četri (Džesis, Pepija, Bozo un Sneips) gaida savu laimīgo satikšanos ar saimniekiem.

"Jau pašā sākumā, kad saņēmām fotogrāfes Innas Grinn piedāvājumu fotografēt "Labo māju" iemītniekus, nolēmām, ka taps fotosesija gan suņiem, gan kaķiem. Lai arī ir klusāki un nemanāmāki, skaita ziņā kaķi patversmē ņem virsroku pār suņiem," stāsta patversmē.

"Uzticies kaķim no "Labajām mājām"!" aicina patversmes darbinieki. "Tieši uzticība, pavairāk pacietības un laiks nepieciešams, lai katrs no patversmes kaķiem atplauktu savā ģimenē. Ja fotogrāfe Inna ar palīgu komandu spēja panākt šādu rezultātu, tad iedomājieties, ko var sasniegt saimnieks ar ilgstošu uzmanību un mīlestību!"

Fotogrāfe Inna Grinn sarunā ar "MansDraugs", raksturojot projekta līdzšinējo veiksmi, atklāj: "Esmu ļoti priecīga, ka mūsu projekts piesaistījis tik lielu uzmanību, cilvēki atsaucas un atbrauc uz patversmi iepazīties ne tikai ar projekta varoņiem, bet arī ar citiem patversmes iemītniekiem! Protams, mēs nevarējām atstāt kaķus novārtā." Tāpēc arī tapusi fotosesija ar dažādiem kaķīšiem, gan vecākiem, gan jaunākiem.

Pretēji suņiem, kuriem vainadziņi likti uz galvas, kaķiem krāšņie dekori, ko veidojusi Marta Egle, galvenokārt apsieti ap kaklu, norāda fotogrāfe. Tas darīts tāpēc, lai nesagādātu kaķiem diskomfortu, jo ne visiem mīluļiem patīk, ka uz galvas kaut kas tiek likts.

Patversmes teritorijā sarūpēta vieta īpašajai fotosesijai, kas nu varējusi sākties. Taču ikviens, kas zina kaķu raksturu, noteikti prāto, ka ar peļu junkuriņu fotografēšanu nemaz nav tik viegli, salīdzinot ar suņiem. Inna stāsta, ka kaķi sākuši košļāt zāli, ošņāt apkārtni, nemaz nepievēršot uzmanību tam, ka patiesībā notiek fotosesija.

"Kaķi ir daudz neatkarīgāki un nav uz orientēti uz cilvēku kā suņi," teic fotogrāfe Inna, atzīstot, ka kaķu uzmanību piesaistīt ir krietni grūtāk, īpaši tad, ja kaķis nav pieradis spēlēties vai atrodas stresā. "Viņi nav tik ļoti socializēti un atrodas sev nepierastā vidē. Nevar likt kaķim sastingt vai ieņemt labāku pozu," stāsta Inna. Viņa arī dalās padomā, kā labāk nofotografēt mīluli: "Ja kaķis sāk spēlēties, tad jums ir iespēja noķert ļoti daudzus veiksmīgus kadrus! Atliek vien mazākais darbs – iemācīties spēlēties ar kaķi."

Lūk, fotogalerijā zemāk var redzēt skaistās fotogrāfijas. Jāpiebilst, ka strīpainais kaķēns un kaķenīte Ance jau ir veiksmīgi adoptēti un dzīvnieciņi atrodas pie jaunajiem saimniekiem. Ja vēlies palīdzēt kādam no šiem kaķiem vai citiem mīluļiem, kas mīt "Labajās mājās", sazinies ar patversmi.

Savukārt video zemāk var ieskatīties fotosesijas "Ēdenes dārzs" aizkadros, kad tika fotografēti suņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!