32 gadu vecumā miris runcis Natmegs, ko daudzi uzskatījuši par vecāko kaķi pasaulē, vēstīts veterinārās klīnikas ziņojumā.

Par Natmega nāvi publiski paziņojuši veterinārās klīnikas "Westway Veterinary Group" speciālisti, pie kuriem Natmegs daudzkārt ārstējies. Norādīts, ka, iespējams, 32 gadus vecā Natmega sirsniņa nav izturējusi veselības problēmas, kas nomocījušas runci. Kaķim bijušas grūtības elpot.

Kaķis piederējis Lizai un Lanam Finlijiem, kas dzīvo Lielbritānijā. Saimnieki par Natmegu rūpes uzņēmušies 1990. gadā, bet toreiz speciālisti noteikuši, ka kaķis, iespējams, jau ir aptuveni piecus gadus vecs. Tādējādi šobrīd Natmegs varētu būt sasniedzis vismaz 32 gadu vecumu.

Tulkojumā no angļu valodas vārda "nutmeg" kaķi sauca par Muskatriekstu. Taču diemžēl oficiāls Ginesa pasaules rekordu grāmatas speciālistu atzinums par Natmegu kā vecāko kaķi pasaulē izpalicis, jo gluži vienkārši trūcis pierādījumu, kas apstiprinātu kaķa cienījamo vecumu. Tam būtu nepieciešams kāds saglabāts pieraksts par kaķi vai fotogrāfija, kurās saskatāms tieši Natmegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!