Foto: Kadrs no video

22. septembra "Olimpiskās dienas" noskaņās savas prasmes čakli izrādījuši arī Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvnieciņi. Surikati sparīgi rakuši bedres, kamieļi kāri notiesājuši gardumus, bet putni izrādījuši savus krāšņos spārnus.

Latvijas Olimpiskās komitejas organizētajā "Olimpiskajā dienā", kas 22. septembrī norisinājās vairākās pilsētās, piedalījušies ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki. Tas redzams Rīgas zoodārzā sagatavotajā video, kurā dažādu sugu zvēri izrāda savas prasmes.

Nofilmētajos kadros redzami allaž darbīgie surikati, kas sparīgi rok bedres, tāpat var redzēt, kā žokli izkustina lielie kamieļi, var pārliecināties par dažādu sugu primātu veiklību.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 22. septembrī visā Latvijā plānotas "Olimpiskās dienas" aktivitātes. "Starptautiskā Olimpiskā komiteja, atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicina visu valstu nacionālās Olimpiskās komitejas organizēt "Olimpisko dienu", popularizējot Olimpiskās vērtības – draudzību, cieņu un izcilību. "Olimpiskās dienas 2017" devīze šajā gadā ir "Vingro svaigā gaisā!"", atzīmējis LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskas vicečempions Žoržs Tikmers. "Vienlaikus vēlamies atgādināt pasākuma dalībniekiem par iespējām sportot brīvā dabā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!