Foto: Kadrs no video
Aļaskas pilsētā Kenai novērots alnis, kas bradājis pa ūdeni un pat ņurkojis, vērojams publicētajā video. Tas licis video skatītājiem izteikt minējumus par to, ko tad īsti dzīvnieks ūdenī dara.

"Kaut kas, ko nevar redzēt katru dienu!" tā aprakstīts video, kas publicēts Aļaskas pilsētas Kenai veltītajā "Facebook" lapā. Tajā ik dienas tiek publicētas dažādas fotogrāfijas no ASV sniegotās teritorijas, aicinot ļaudis apmeklēt šo pasaules daļu. Taču, iespējams, par labāko reklāmu nostrādājis video, kas gandrīz divu nedēļu laikā skatīts 10 miljonus reižu.

Fragmentā redzams alnis, kas plunčājas ūdenī un brīžiem pat pazūd tajā, it kā ņurkodams.

Komentāros pie publikācijas cilvēki tiekušies analizēt aļņa darbības. Vairāki rakstījuši, ka savvaļas zvērs patiesībā tobrīd mielojies ar ūdenī esošajiem augiem. Kāds vīrietis komentējis, ka ūdensaugi esot ļoti svarīga aļņu ēdienkartes daļa, jo palīdzot palielināt svaru pirms bargās ziemas, jo tas palīdzētu dzīvniekam pārciest aukstumu.

Savukārt kāda sieviete rakstījusi, ka pie upes, kas redzama video, pati reiz makšķerējusi un redzējusi alni, taču tas neesot peldējis. Turpretī cita komentētāja izteikusies, ka aļņus varot novērot upēs, ezeros un dīķos, kur tie meklējot ūdenszāles.

Tāpat izteikti minējumi par to, kā alnis pārvietojas, proti, peldot vai brienot. Daļa uzskata, ka alnis pārvietojas uz savām kājām, nevis brīvi peld, ik pa brīdim ienirstot ūdenī un apēdot kādu zāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!