Foto: Shutterstock
Ne velti neatkarīgos kaķus mēdz salīdzināt ar sievietēm, jo vairākas rakstura īpašības un izturēšanās vieno gan cilvēku, gan dzīvnieku. Un ne bez iemesla mēdz teikt, ka sievietes vecumdienās dzīvo kopā ar kaķiem. Vai tas varētu būt iespējams abu radniecīgo dvēseļu dēļ?

Kamēr vīrieši tiek salīdzināti ar suņiem, sievietēm biežāk piedēvēta līdzība peļu junkuriem, vēstīts portālos "Bold Sky" un "Return of Kings". Piešaujot nelielu humora devu, portālos aprakstīti vairāki iemesli un pazīmes, kas vieno kaķus un sievietes. Vai vari šiem apgalvojumiem piekrist?

Gluži kā sievietes, kaķi ir skaistas radības. Gan acis, gan koptēls apbur un liek skatienam ilgāk pakavēties skaistuma virzienā. Turklāt var gadīties, ka kaķa aizkustinošais skatiens apbur un pilnībā pārņem savā varā, nelaižot vaļā. Un, jā, to pašu var teikt arī par daiļā dzimuma pārstāvēm.

Viss slēpjas laikā. Ja kaķis tobrīd nevēlēsies ar tevi, saimniek, spēlēties, viņš par to darīs zināmu, skrāpējot, šņācot un kožot, un cenšoties tikt prom no cilvēka skavām. Savukārt, ja sievietei nav labs garastāvoklis, vīrietis līdzīgu reakciju var saņemt arī savā virzienā. Taču tas nenozīmē, ka kaķi un sievietes ir neiespējami sasniegt, to var izdarīt – vien tad, kad tam būs piemērots mirklis. Un to, kā zināms, izlem pats kaķis vai sieviete.

Foto: Shutterstock

Iežēlināšana – vai atpazīsti kādu gadījumu no savas dzīves, kad esi to pieredzējis? Gan peļu junkuriņi, gan dāmas prot izmantot kārtis, kas tobrīd ir rīcībā, un apburt gan ar savu šarmu, gan skatienu, gan arī mīļuma izpausmēm. Pielabināšanās raksturīga abiem. Taču jāpatur prātā, ka aiz pielabināšanās bieži vien slēpjas pašlabums, tāpēc nepaļaujies uz maigo skatienu un sirsnību vien.

Gan kaķi, gan sievietes prot izmantot izdevību. Uz galda atrodas kaut kas, ko vajadzētu nostumt nost? Kaķis to izdarīs. Pie apvāršņa parādījies kāds traucēklis? Sieviete to izpētīs un pieņems attiecīgus secinājumus. Nekas nepaliek nepamanīts!

Sevis apzināšanās noteikti raksturīga gan dzīvnieku, gan cilvēku pasaulei. Veids, kādā kaķis pārvietojas pa māju, staipās, guļ, izrāda sevi visā krāšņumā, noteikti nepaliek nepamanīts, līdzīgi kā sievietes gaita, halātā dodoties uz virtuvi, vai pucēšanās pie spoguļa.

Piesardzība ar uzmanības izrādīšanu noteikti raksturīga kā murrātājam, tā arī dāmai. Visbiežāk tieši cilvēks mīļo kaķi, nevis dzīvnieks savu ģimenes locekli. Daudzkārt līdzīgi ir arī ar sievietēm, kuras izbauda vīrieša uzmanību un lutināšanu, taču to pašu sniegt pretī vilcinās vai izvairās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!