Kādā dzīvnieku patversmē Sandjego pilsētā Kalifornijas štatā, ASV, februāra beigās pieredzēts neparasts notikums, kad kaķenīte, kas tikko laidusi pasaulē mazuļus, palīdzējusi izbarot arī pamestu trusīti, vēstī "Love Meow".

Norādīts, ka kaķenīte patversmē nonākusi jau grūsna un dzemdējusi vairākus mazus peļu junkuriņus. Taču visai drīz par viņas audžubērnu kļuvis kāds trusītis, ko labi ļaudis atnesuši uz patversmi. Tā kā mazajam garausim steidzami esot bijušas nepieciešamas rūpes, patversmes darbinieki nolēmuši viņam piemeklēt audžumammu, un kaķenīte šim "amatam" lieliski piestāvējusi.

Lai arī sākotnēji darbiniekus mākušas bažas par to, vai kaķis pieņems trusi, tās ātri vien pagaisušas, jo gādīgā māmiņa trusīti uzreiz sākusi izbarot un mazgāt.

Patversmes darbinieki sazinājušies ar dzīvnieku organizācijas "Love Your Feral Felines" pārstāvjiem, aicinot viņus savā paspārnē paņemt neparasto ģimenīti, kaķeni ar mazuļiem un trusi. "Protams, mēs teicām jā! Mūsu vadītājs paņēma ģimenīti un dienas laikā to nogādāja pie mums," teikusi Melisa Dunadža, organizācijas vadītāja.

Raksturodama neparasto notikumu, viņa apliecinājusi, ka kaķenīte uzvedoties kā kārtīga māmiņa un ka mīlule būtu pelnījusi atzinību. Savukārt, komentējot trušu mazuļa likteni, vadītāja teikusi, ka nācies ievākt informāciju par to, kā šīs sugas dzīvnieks kopjams, turklāt kāds speciālists esot norādījis, ka tas esot savvaļas, nevis mājas trusis.

Ilgu laiku pie savas audžumammas trušu mazulis gan neesot varējis pavadīt, jo ar kaķa pienu savvaļas trusim neesot gana. Tamdēļ bijis jāpieņem lēmums pārvietot trusi uz organizāciju, kurai esot lielāka pieredze ar trušu kopšanu. Tiesa gan, par mazā zvēra dzīvības glābšanu jāpateicas ne tikai cilvēkiem, kas viņu atrada, bet arī kaķenītei, kas trusītim palīdzēja tik kritiskajā brīdī.

Šobrīd trusis jau esot pārvests uz savvaļas dzīvnieku patversmi, kur garausim tikšot veltītas pienācīgas rūpes. "Trusītim iet ļoti labi, par viņu rūpējas savvaļas dzīvnieku speciālisti," komentējusi Dunadža. Savukārt kaķu mamma ar mazuļiem palikusi turpat, kamēr kaķēni kļūšot aptuveni divus mēnešus veci. Tad tiem tikšot meklēti saimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!