Foto: Kadrs no video
Izrādās, ka mode nav domāta tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem! Aizvien biežāk dažādu mājas mīluļu saimnieki nolemj, ka viņu dzīvniekiem ir nepieciešams savs profils sociālajos tīklos. Lūk, iepazīstieties ar Capu no Nīderlandes, kas ir ne vien sniegbalta un ziņkārīga kaķenīte, bet arī īsta modes dāma!

Kaķenīte Capa dzīvo Roterdamā, Nīderlandē kopā ar savu saimnieci Lanu Vermeihu. Daiļavai, kurai ikdienā tīk piemērīt un nēsāt dažādas stilīgas drēbītes, izveidots pašai savs "Instagram" konts, kuram seko aptuveni 70 tūkstoši lietotāju.

Capas saimniece Lana portālam "People" atklājusi, ka iegādājusies sev kaķēnu, kad pārvākusies dzīvot prom no vecākiem. "Arī manai mamma ir balts kaķis, viņu sauc Teds. Man ļoti gribējās pašai savu Tedu, tāpēc devos mīluļa meklējumos, un pēc pāris nedēļām Capa jau bija pie manis."

"Kad Capa bija vēl pavisam maziņa, es nevarēju beigt viņu fotografēt. Protams, šīs bildes publicēju savos sociālajos kontos, un pēc kāda laika cilvēki sāka rakstīt un izteikt nepatiku, kas viss, ko viņi manā profilā redz, ir Capas bildes. Tieši tāpēc izdomāju, ka viņai ir nepieciešams savs konts, kurā visa uzmanība būs vērsta tikai kaķenītei."

Runājot par kaķa dabu, saimniece atklāj, ka viņas mīlule ir ļoti ziņkārīga – viņa vienmēr ir blakus un visur grib piedalīties. "Capai patīk sagaidīt ciemiņus un sasveicināties. Cilvēki bieži vien ar viņu runājas, un savā veidā viņa patiesi atbild."

Lana stāsta, ka jau kopš mazotnes sākusi kaķenītei piemērīt dažādas drēbes, un viņa pieradusi diezgan ātri. "Arī es, izvēloties savu apģērbu, sekoju līdzi modei, tāpēc nolēmu, ka jāparāda foršas lietas arī viņai. Capa nemaz neizrādīja nepatiku pret šādu manu soli un pierada diezgan ātri." Viņa arī piebilst, ka noteikti neturpinātu kaķenītes ģērbšanu, ja viņa izrādītu pretestību.

Lielākoties visas drēbītes, kas Capai ir uzvilktas, tikušas pasūtītas speciāli. "Uzņemot bildes, viņa nemaz nav kaut kā speciāli jāpierunā un jākoriģē. Viņa man ir modele no dabas! Ja Capai nav garastāvokļa, reizēm cenšamies viņu uzmundrināt vai novērst domas ar gardumiem un mantiņām."

Saimniece arī atklājusi, kā viņas kaķenīte kļuvusi populāra "Instagram" lietotāju vidū. "Kādā dienā mēs ar draugu mazgājām traukus, un es noliku lielu, stikla bļodu sev blakus. Turpat bija arī Capa, kura nolēma, ka tur varētu pagulēt. Neskatoties uz to, ka bilde ievietota jau sen, cilvēki arvien turpina ar to "dalīties" ar to un sūtīt citiem."

"Atsauksmes par Capas bildēm pārsvarā ir tikai pozitīvas. Cilvēki saka, ka viņa ir skaista un mīļa, tāpat šķiet arī mums! Vēl viņas gaitām seko arī cilvēki, kuriem kādreiz bijuši balti kaķīši, bet dažādu iemeslu dēļ vairs nav viņu dzīvēs."

Tāpat Lana teikusi, ka izvēlējusies par Capas modes ikonu amerikāņu modeli Džidži Hadidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!