Foto: Kadrs no video

Trešdien, 1. maijā, Rīgā vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā. Valsts policija (VP) par policista traucēšanu veikt viņa pienākumus aicina atpazīt video redzamu vīrieti. Tāpat vēl trijos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi, un cietis viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Likumsargi sociālajā medijā "X", atbildot uz redzamo video norāda, ka braucējs pie policijas aizmirsis administratīvā pārkāpuma protokolu, un lūdz atpazīt video redzamo vīrieti.

"Konkrētajā gadījumā Valsts policijas darbinieks nodrošināja sabiedrisko kārtību, kā arī ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, taču velosipēda vadītājs traucēja policijas darbinieka pienākumu veikšanu, uz ko viņam vairākkārt norādīja policijas darbinieks. Par minēto faktu ir uzsākts administatīvā pārkāpuma process un policija skaidro visus apstākļus, un aicina atsaukties tos, kuri atpazīst video redzamo velosipēda vadītāju, kā arī pašu velosipēda vadītāju, zvanot pa tālruņa numuru 67829238," portālam "Delfi" pauž policijas pārstāve Līna Bagdone.

Tāpat bez šī procesa sākti vēl trīs administratīvā pārkāpuma procesi – par telefona lietošanu pie stūres, par braukšanu pie sarkanās gaismas, un par nepakļaušanos policijas prasībām.

Tāpat notika divi ceļu satiksmes negadījumi, viens ar cietušu personu.

Kā iepriekš vēstīts, pasākums paredzēts, lai "atgādinātu politiķiem, ka Rīgā ļoti nepieciešama droša veloinfrastruktūra, kas piemērota ikvienam – gan pašiem mazākajiem, gan visvecākajiem". Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka brauciena dalībnieki uz laiku bloķē satiksmi savos pārvietošanās virzienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!