Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lietuvas basketbola treneris Šarūns Jasikēvičs neturpinās vadīt šīs sezonas Spānijas čempionvienību basketbolā "Barcelona", pirmdien paziņoja klubs.

Tāpat "Barcelona" paziņoja, ka turpmāk kluba galvenais treneris būs Rožers Grimau, ar kuru vienošanās noslēgta uz nākamajām divām sezonām un būs spēkā līdz 2025.gada jūnija beigām.

44 gadus vecais Grimau, kurš vēl basketbolista karjeras laikā "Barcelona" palīdzēja 2010.gadā triumfēt Eirolīgā, pēdējos divus gadus trenēja "Barcelona" jauniešu komandu, kas sacentās "Adidas Next Generation" turnīrā. Pirms tam Grimau bija asistents Barselonas kluba sistēmas vienībām, kas spēlēja Spānijas pēc spēka otrajā un trešajā līgā.

Savukārt Jasikēvičs vadīja Barselonas vienību kopš 2020.gada un trīs sezonu laikā aizvadīja "Barcelona" līdz diviem Spānijas čempiontituliem un diviem uzvarētiem Karaļa kausa fināliem, kā arī trīs reizes palīdzēja sasniegt Eirolīgas finālčetrinieka turnīru.

Lietuvietis vadīja "Barcelona" 268 mačos, no kuriem 204 tika izcīnītas uzvaras.

Šosezon "Barcelona" Karaļa kausa izcīņā apstājās ceturtdaļfinālā un Eirolīgas finālturnīrā ierindojās ceturtajā pozīcijā, taču izcīnīja Spānijas čempiontitulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!