Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Vairāki pasaules valstu līderi pauduši atbalstu Lielbritānijas karalim Čārlzam III ar spēcinošiem vārdiem. Karalis šo nakti pavadījis savās mājās Londonā. Lai arī vēl joprojām netiek atklāts, kāds tieši vēža paveids piemeklējis karali, oficiāli avoti saka, ka tas neesot prostatas vēzis. Čārlzs III uzsācis ārstēšanos.

ASV prezidents Džo Baidens nosūtījis Čārlzam atbalsta ziņu, vēlot ātru atveseļošanos. Pats Baidens savulaik vēža dēļ zaudējis savu dēlu. Baidens teicis, ka sadzīvošana ar šo diagnozi prasot lielu drosmi, vēsta medijs BBC .

Arī ASV eksprezidents Donalds Tramps paudis atbalstu karalim, sociālajos medijos rakstot, ka Čārlzs III ir lielisks cilvēks un visi vēl viņam ātru izveseļošanos. Arī Francijas prezidents Emanuels Makrons vietnē "X" vēlējis karalim drīzu izveseļošanos, tāpat Eiropas Parlamenta prezidente Roberta Metsola atbalsta karali.

Īrijas līderis Maikls Higinss izteicis sarūgtinājumu par šīm ziņām un Čārlzam III, viņa sievai Kamillai un ģimenei vēl visu to labāko.

Britu premjerministrs Rišī Sunaks pauž, ka vēzis karalim ticis atklāts agrā stadijā, kas ir laba ziņa. Viņš, protams, turpina uzturēt kontaktus ar Anglijas karali.

Kā jau iepriekš ziņojām karalim Čārlzam III pēc prostatas ārstēšanas atklāts vēzis. To paziņojot dēliem personīgi, Princis Harijs šodien plāno ierasties Apvienotajā Karalistē no Kalifornijas. Ziņots, ka viņa automašīna manīta Losandželosas galvenajā lidostā; lidojums līdz Anglija prasa aptuveni 11 stundas.

Karalis paziņojis, ka paņems pauzi no publiskajiem pasākumiem, taču turpinās darboties ar dokumentiem un organizēs privātas tikšanās. Tikmēr princis Viljams dažus no karaļa pienākumiem uzņemsies uz saviem pleciem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!