Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļā Teksasas štatā ASV pasaulē nācis milzu puisēns – dzimšanas brīdī zēns svēris 7,3 kilogramus, kas viņu padarījis par štata rekordistu, jo tik lielu bērnu vietējie mediķi neatcerējās redzējuši.

"Visi bija pārsteigti par to, ka viņš ir tik liels. Es domāju, ka daudzi cilvēki pat nav dzirdējuši par jaundzimušo, kurš sver vairāk par septiņiem kilogramiem," vietējiem medijiem lepojusies jaundzimušā bērna māte, 39 gadus vecā Džaneta Džonsone.

Pirms dzemdībām mediķi topošo māmiņu bija brīdinājuši, ka mazuļa svars var būt lielāks nekā citiem bērniem, jo sievietei grūtniecības laikā diagnosticēts cukura diabēts, bet jaundzimušā izmēri pārsteiguši ne tikai viņa vecākus, bet arī daudz redzējušos dzemdību pieņēmējus.

Mazulis pasaulē nācis ar ķeizargrieziena palīdzību, bet jau neilgi pēc piedzimšanas viņš slimnīcā radījis nelielas jukas, jo savu izmēru dēļ viņš neietilpa šūpulīti, kā arī ātrumā viņam nebija iespējams piemeklēt piemērotu apģērbu.

"Tagad mēs atkal dosimies iepirkties, jo pirms tam sagādātās mantiņas viņam gluži vienkārši vairs neder," atzinusi milzu puisēna māmiņa, kura savu brēkuli nodēvējusi par DžaMaiklu.

Līdz šim smagākais bērns pasaulē nācis 1879. gadā Ohaio štatā – tas bija 10,7 kilogramus smags mazulis, un viņa svars, kas oficiāli reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā, nav pārspēts jau vairāk nekā gadsimtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!