Foto: AFP/Scanpix
Paranormālo parādību pētnieki ķērušies pie darba, lai izanalizētu kādu video fragmentu, kurā redzams spokains mirušās Velsas princeses Diānas (attēlā) atspīdums loga stiklā.

Video fragmentu kādā Glāzgovas pilsētas baznīcā nofilmējuši ķīniešu tūristi, kuri nemaz nepamanīja Diānas spoku, kamēr atbrauca mājās un parādīja to saviem draugiem.

Ķīnieši video nosūtīja paranormālo parādību pētniekam Maiklam Koenam, kurš izteicies, ka tas ir viens no "skaidrākajiem" paranormālajiem tēliem, ar kādiem vien viņam nācies sastapties.

"Šobrīd mēs ar kolēģiem analizējam, vai video redzamais spoks ir autentisks vai tomēr viltojums. Tā varētu būt gan neparasta optiskā ilūzija, gan arī pilnīgi noteikti spoks, turklāt tieši princeses Diānas spoks," medijiem stāstījis Koens.

"Spoki bieži vien parādās vietās, kas saistītas ar viņu dzīvi un ģimeni. Spoki var parādīties, lai brīdinātu cilvēkus, cilvēku grupas vai pat visu nāciju par iespējamām briesmām," komentējis eksperts.

Tikmēr ķīnieši savu video ar spoku ir pārdevuši kādam televīzijas kanālam, kurā tiek gatavots dokumentālais seriāls par paranormālajām mistērijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!