Kāda vienpadsmit gadus veca vjetnamiešu meitene kļuvusi par īstu slavenību Āzijā, pateicoties nekontrolējamai spējai aizdedzināt priekšmetus savā tuvumā.

Saskaņā ar Vjetnamas plašsaziņas līdzekļu publikācijām vārdā nenosauktā 11 gadus vecā meitene, kura dzīvo Hošiminā, nodedzinājusi gandrīz visu ģimenes mājas trešo stāvu. Meitenes tēvs presei skaidroja, ka viņai nebija pieejas aizdedzināšanas līdzekļiem, tāpēc ugunsgrēku izraisīja viņas ķermeņa neizskaidrojamā enerģija. 

Lai cik neticami izklausās meitenes tēva apgalvojumi, kas rada aizdomas par vēlmi nokļūt mediju uzmanības centrā, šī neesot pirmā reize, kad meitenes tuvumā uzliesmo priekšmeti.

Meitenes vecāki atklājuši viņas neparastās spējas aptuveni pirms mēneša, kad radās vairāki īssavienojumi mājas elektrotīklā. Pēc tam aizdegās elektrības kontaktligzdas visā mājā, kad meitene tām tuvojās. Viņas klātbūtne aizdedzināja arī tualetes poda vāku.

Līdzīgi atgadījumi novēroti, kad meitene ieradās citās telpās, piemēram, aizdegās viesnīcas istaba ģimenes atvaļinājuma laikā. Meitene Vjetnamas presei atklājusi, ka aizdegties bez redzama iemesla mēdz arī viņas apģērbs.

Pēc maijā notikušās aizdegšanās vecāki pārbaudīja visu mājas elektrotīklu, pārvietoja mēbeles un elektroierīces pēc iespējas tālāk no meitas, kā arī iegādājās personīgo atslēgu katram ģimenes loceklim, lai viņi varētu atstāt mājas, ja kaut kas tāds atkārtotos.

Vecāki arī pieskata meitu visu diennakti un pie gultas atstāj spaiņus ar ūdeni un mitrus dvieļus, lai varētu izdzēst iespējamo ugunsgrēku. Viņi arī aizveduši meiteni uz pārbaudi pie zinātniekiem Starptautiskajā universitātē Hošiminā.

Radiestēzijas eksperts Du Kvans Čau veica testu sēriju un atklāja neparastu fenomenu viņas smadzeņu labajā puslodē. Uzskatot, ka šis gadījums ir unikāls gan Vjetnamā, gan visā pasaulē, viņš izveidoja zinātnieku darba grupu, kurā bija pārstāvētas dažādas jomas, tostarp fiziķi, ārsti, psihologi, kultūras zinātnieki un sociologi.

Universitātes direktors doktors Ngujens Mans Huns sacīja, ka radio frekvences traucējumu (RFI) testu rezultāti uzrādīja dīvainu oreolu meitenes smadzeņu labajā puslodē, kas varētu būt neparasto spēju iemesls.

Meiteni izmeklēja arī Čo Reja slimnīcā un bērnu slimnīcā, bet ārsti neko neparastu neatklāja. Meitenes un viņas vecāku vārdi netiek atklāti, bet medijos publicēti uguns skartās mājas attēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!