Foto: Publicitātes foto

Latvijā turpinās īpatnējā tradīcija dzīties pēc rekordiem, tāpēc ceturtdien, 30. augustā, veikalā Maxima Ulmaņa gatvē 88a sasniegts jauns rekords - pagatavots Latvijas garākais suši 21,8 metru garumā.

Kā portālu Delfi informē pasākuma rīkotāji, šis rekords ir unikāls arī ar to, ka suši pagatavošanā tika izmantoti galvenokārt Latvijas produkti - siļķe, gurķi, šprotes, nēģi, Latvijā ražots siers un citas sastāvdaļas.

Neparastais suši rekords tika uzstādīts aptuveni stundas laikā, un to kopā ar palīgiem īstenoja Maxima suši eksperts Gints Osis. Pēc sadalīšanas gabaliņos suši tika nogādāts Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centram Imanta, tādējādi sveicot bērnus ar jaunā mācību gada sākšanos.

Kopumā, lai radītu 21,8 metrus garo suši, tika izmantoti septiņi kilogrami rīsu un 100 nori lapas. Latvijas garākais suši tika pildīts ar dažādiem Latvijas produktiem.

Tika izmantots 4,5 kg gurķu, 1,5 kg svaigā siera Kārums, kilograms kūpinātu vistu, kilograms ceptas vistas filejas, kilograms šprotu, kilograms nēģu, nepilns kilograms siera Talsu ritulis, kā arī nepilns kilograms lašu un siļķu.

Konkursa dalībnieku varējumu vērtēja sabiedrībā zināmi suši cienītāji - televīzijas šova Latvijas princese 2009 fināliste Sanita Kubliņa (attēlā) un viņas mīļotais vīrietis DJ Gustavito, kurš Sanitu pavisam nesen bildināja visai oriģinālā veidā.

Savukārt par pozitīvu gaisotni visa pasākuma laikā rūpējās un klātesošos izklaidēja pasākuma vadītājs Ēriks Loks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!